Witam mam chorobe ktora nie pozwala mi na spozywanie pszenicy czy jeczmienia wogole prosze o podanie listy piw produkowanym na ekstrakcie kukurydzianym lub ryzowym - wylacznie z gory dzieki za pomoc
piwo ze słodem kukurydzianym - prosze o pomoc
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bubiszon Wyświetlenie odpowiedziWitam mam chorobe ktora nie pozwala mi na spozywanie pszenicy czy jeczmienia wogole prosze o podanie listy piw produkowanym na ekstrakcie kukurydzianym lub ryzowym - wylacznie z gory dzieki za pomoc
Rada. Szukaj piwa, które ma na etykiecie napisane Glutenfreies Bier albo Gluten-free beer.
Comment
-
-
ponieważ powyższy link jest tymczasowy - proponuję po prostu wklepać hasło bezglutenowe do wyszukiwarki i otrzyma się to co opisał Pankracy.Last edited by ART; 2008-08-26, 08:33.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Polecam lekturę następującego artykułu, albo w zasadzie wykładu, który udało mi się kiedyś znaleźć w sieci właśnie na temat dodatkowych składników słodu. Wklejałem go już w temacie o chorwackich piwach, ale może powtórzę:
Wynika z niego, że do zacieru dodaje się śruty kukurydzianej i izoglukozy, dzięki czemu produkcja jest tańsza, a z uwagi na większą zawartość cukrów można z mniejszej ilości ekstraktu uzyskać taką samą ilość alkoholu.
Kwestie smakowe niestety odchodzą na dalszy plan...
Niestety nie wiem, które koncerny stosują takie praktyki. Ma ktoś może jakieś dokładniejsze info?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lycaster Wyświetlenie odpowiedziNiestety nie wiem, które koncerny stosują takie praktyki. Ma ktoś może jakieś dokładniejsze info?
Comment
-
-
właśnie chodzi o to że nie wystarczy czytać etykiet, bo pomimo że się kukurydzę w jakiejś tam postaci stosuje, to nie każdy używający zamieszcza informacje o tym (np. Boss, Kielce) jak również o cukrze (Brackie i wiele innych).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziwłaśnie chodzi o to że nie wystarczy czytać etykiet, bo pomimo że się kukurydzę w jakiejś tam postaci stosuje, to nie każdy używający zamieszcza informacje o tym (np. Boss, Kielce) jak również o cukrze (Brackie i wiele innych).
Comment
-
-
dzieki za pomoc , w necie troche poszperale mi mimo poczatkowo dobrych informacji jakoby np. okocim bylby dobry dla osob na mojej diecie to okazaly sie one falszywe pozostaje tylko nadzieja ze do nas tez dotrze piwko bezglutenowe albo ze ktorys z browarow skuma sie ze ludzie na mojej diecie tez by chcieli zlocistego z pianka
Comment
-
Comment