Omówiliśmy 130 piw, licząc po samych tematach, a biorąc pod uwagę, że w niektórych była mowa o kilku różnych piwach, to pewnie dobijamy do drugiej setki ?
Ilość piw opisanych zostawię komuś innemu. Mając nieco długiej i nudnej roboty, postanowiłem ją nieco urozmaicić i sprawdziłem kto opisał najwięcej piw (kryterium była ilość tematów). Wyniki:
- ilość osób opisujących: 54
- top ten piwożłopstwa eksploracyjnego:
10-9 - ex equo (chyba tak sią to pisze) - Kudłaty i yendras - 13
8 - Gambrinus - 23
7 - pjenknik - 34
6 - Krzysiu - 40
5 - adam16 - 43
4 - slavoj - 46
3 - Cezar - 59
2 - ART - 68
1 - grzech - 88.
Nie jest to klasyfikacja tak do końca obiektywna, bowiem niekiedy powielano tematy, w jednym opisywano po kilka piw, jak i wielu z Forumowiczów wypiło zdecydowanie więcej piw, niż założyło temetów. Ale, czego to się z nudów nie robi.
Alk. 5,0 %
Ekstrakt ani chmielenie, jak w pozostałych piwach z Radomia nie podane.
Do tego na ecie, także jak w pozostałtych, rymowanka o treści:
"Wszak wszyscy to wiecie,
Radom słynie w świecie,
od Karpat po Hel,
piwem Saskiego EL".
Jakiś mały...
Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Nie wiem czy w dobrym dziale to zamieszczam ale mam nadzieję że tak. Wiecie może gdzie można kupić lub legalnie pozyskać bazę danych polskich piw ? Planuję założyć stronę z ocenianiem piw i jest to mi bardzo potrzebne. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję....
Coraz gęściej od browarów robi się w regionie południowo-morawskim. Dubňany to kolejne niewielkie miasteczko, które w zeszłym roku dołączyło do piwnej czeskiej mapy.
Browar postanowiliśmy odwiedzić w Walentynki i na miejsce dotarliśmy tuż po godzinie 15.
Historia powstania...
Comment