Na forum zlatoprameny są przypisane do dwóch "browarów"? Jaka powinna być prawidłowa nazwa browaru: Zlatopramen czy Krásné Březno? Strona www to przerost formy nad treścią i nic tam nie znalazłem jak się nazywa oficjalnie pivovar. A chciałbym zrobić porządek na forum.
Browar Zlatopramen czy Krásné Březno?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Pierwsza i ostatnia pozycja na tej liście chyba wyjaśnia sprawę:http://slavnostipivatabor.cz/2010/ce...ledky-2010.pdf ale czy do końca2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
W wyszukiwarce nic nie znalazłem, więc zakładam temat:
Zlatopramen 11
wyprodukowane przez Drinks Union a.s., Usti nad Labem, pivovar Krásné Březno
but. 0,5 l NRW
obsah alkoholu 4,7% obj.
cena 9,10 KCz
Jak widać na załączonym obrazku...-
Channel: Czechy
-
-
Zlatopramen Czeskie Piwo Bursztynowe
Drinks Union a.s, Usti nad Labem
10,9 % ekstraktu, 5,1 % alk. obj.
Barwa - jak w nazwie, Piana utrzymuje się do końca ale nie tworzy jakiejś imponującej czapy. Smak delikatnie palony karmel, bardzo przyjemne ale tego smaku jest trochę...
-
-
-
Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w moje rece wpadl 10° Zlatopramen. Myslalem ze robia tylko 11 + 12 na rynek zagraniczny, a tu niespodzianka.
Alkohol 4,1 % na butelce (na ich stronie pisza o 3,8 % wiec troche sie chyba sami zamieszali)
Smak wyrazie chmielowy dość gorzki...-
-
-
Zlatopramen Czeskie Piwo Ciemne
Drinks Union a.s, Usti nad Labem
10,9 % ekstraktu, 5,1 % alk. obj.
Barwa - palony opalizujący jęczmień, takiż też smak, pełniejsze i ciekawsze od bursztynowego. Piana utrzymuje się do końca i tworzy dość zwartą "czapkę". Naprawdę...-
-
-
Butelka 0,5 litra, alkohol 5,1 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
Kolor - złoty, klarowny
Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
Zapach - słód, chmiel, stęchlizna lekka
Gaz - okey
Smak - wyraźny słód, lekki chmiel, średnio cukrowo-słodkie, lekka...-
-
- Loading...