Browar Stara Zajezdnia by DeSilva
W sprzedaży mają dwa piwa, nieuwzględnione w DP: Imbirowe i Jabłkowe. Parametrów nie znam. Nie piłem, ale pewnie obydwa są aromatyzowane.
Browar Stara Zajezdnia by DeSilva
W sprzedaży mają dwa piwa, nieuwzględnione w DP: Imbirowe i Jabłkowe. Parametrów nie znam. Nie piłem, ale pewnie obydwa są aromatyzowane.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Zapewne przez dolanie soku przy barze. Takich wynalazków nie uwzględniamy. Sprawa do zbadania.
O piwie jabłkowym i imbirowym wspomniał toto w wątku o Zajezdni.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Zapewne przez dolanie soku przy barze. Takich wynalazków nie uwzględniamy. Sprawa do zbadania.
Nie mam pojęcia w jaki sposób są robione, nie pytałem, nie piłem. W każdym razie imbirowe było już w sprzedaży w zeszłym roku (jest odpowiedni wpis w temacie lokalu). O jabłkowym usłyszałem "na mieście" parę dni temu, nie było go nawet w karcie, ale barman wymienił je wśród oferowanych.
Browar??? (podejrzewam Popłuczyn, znaczy Połczyn, bo butelka taka jak w piwach dla Benedyktynów, ozłotkowana szyjka, taki sam krój etykiety). Warzone dla Smaki Podhala.
Podhalańskie Jasne Pełne
E - ???
A - 6%
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
Browar??? (podejrzewam Popłuczyn, znaczy Połczyn, bo butelka taka jak w piwach dla Benedyktynów, ozłotkowana szyjka, taki sam krój etykiety).
Kolejny, prawdopodobny wyrób z Połczyna.
Browar: [Połczyn?]
Piwo: Kołobrzeskie Jasne
A. 6,0%
E. b.d.
Kod kreskowy 5908211883229
Wyprodukowano dla: "Minibrowar Kowal" A. Piątek i spółka [...]
Browar: [Połczyn?]
Piwo: Kołobrzeskie Ciemne
A. 4,5%
E. b.d.
Kod kreskowy 5908211883236
Wyprodukowano dla: "Minibrowar Kowal" A. Piątek i spółka [...]
P.S. Gwoli ścisłości kody kreskowe wskazują na Minibrowar Kowal, czemu przeczy zacytowany wyżej tekst z kontretykiety.
Foto:
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Ale to co, Kowal nie wyrabia z mocami produkcyjnymi i zamawia piwa do dystrybucji w Połczynie? Trochę dziwne.
Mogło go Ninkasi obłożyć dokumentnie A Kołobrzeskie przecież warzyli wcześniej u siebie i pewnie chodzi o podtrzymanie znanej w regionie marki, choć etykiety, podobne w estetyce, to nieco się różnią od tych "kowalskich".
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Wiem, że pewnie to pytanie pojawiało się parokrotnie, ale nie mogę nigdzie znaleźć, więc zapytam tutaj i jak tylko dostanę odpowiedź to proszę o usunięcie posta. Gdzie mogę zgłaszać piwo niewyprodukowane w Polsce ? Chodzi mi konkretnie o Mikkeller Single Hop Cascade IPA. Chyba, że jest gdzieś na forum to piwo, a ja po prostu nie umiem szukać ...
Comment