Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • titan
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.08
    • 122

    Żywiec APA

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
    Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:

    browar: Żywiec
    nazwa piwa: APA
    ekstrakt (jeśli jest podany): 12.5*
    alkohol: 5,4%
    kod kreskowy: ....
    gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....

    Dziękuję za zrozumienie
    browar: Żywiec
    nazwa piwa: APA
    ekstrakt (jeśli jest podany): 12.5*
    alkohol: 5,4%

    Comment

    • jacekwerner
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 2853

      Jest w bazie. Nie Żywiec - tylko Cieszyn. Zamkowy.
      Ochotnicza Straż Piwna
      BAZA = 7446

      Comment

      • DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

        Nie mogę znaleźć więc zgłaszam.

        Browar: Połczyn-Zdrój (chyba, nie jestem pewien)
        Nazwa: Tynieckie
        Ekstrakt: 9.6%
        Alkohol: 6%
        Styl: Lager
        Kod kreskowy: 5901752833319

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          Nie ma co, Połczynowi należą się gratulację za taki wyczyn.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • chinet
            Porucznik Browarny Tester
            • 2006.04
            • 486

            Browar na Jurze
            Piwo: Barka Autumn Pils
            E: 11,5 %
            A: 4,9 %
            Styl: Pils
            Kod: 5904730842006

            Comment

            • Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

              Browar Księży Młyn
              Zimowe
              alk. 5,7%
              Styl: Aromatyzowane (z przyprawami)
              ♪♫

              Comment

              • Myszon007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.02
                • 1208

                Van Pur
                Non Pasteurized
                Ekstrakt 11,7 %
                Alk. 5,7 %
                Niepasteryzowany lager
                kod 5 900535 009217

                ---

                Staropolski
                Łódzkie Export Pils
                Alk. 4,5%

                (Jest w bazie Łódzkie Pilzeńskie http://www.browar.biz/piwo.php?id=4022 - ale tamto jest w puszce niefiltrowane, to jest filtrowane w zielonej butelce, no i nazwa inna)


                ---

                Browary Łódzkie
                Argus Radler
                Alk. 2,6%
                Aromatyzowane
                2046 6022
                (hint: łódzki Argus jest w aluminiowej puszce, i datownik jest charakterystyczny dla BŁ - w formacie dd.mm.rr - bez żadnych dodatkowych nr serii itp.)
                ♪♫

                Comment

                • bax
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.10
                  • 234

                  [QUOTE=Pendragon;1032379]No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
                  Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:

                  browar: Tragarz ....
                  nazwa piwa: pszeniczne....
                  ekstrakt (jeśli jest podany): b/d
                  alkohol: b/d
                  kod kreskowy: ....
                  gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....

                  Dziękuję za zrozumienie

                  Comment

                  • yaro74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2089

                    Browar: Piwne podziemie
                    Piwo: Hops Death and Taxes
                    E: 16blg
                    A: 6,8%
                    styl: Black IPA

                    browar: Piwne Podziemie
                    Piwo: Mustache Ryeder
                    E: 12.9 blg
                    A: 5,4%
                    styl: Rye Pale Ale

                    Comment

                    • bax
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.10
                      • 234

                      browar: MajEr....
                      nazwa piwa: Schwarzbier....
                      ekstrakt 12,5
                      alkohol: 4,8
                      kod kreskowy: ....
                      gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....

                      Comment

                      • krokodyl1
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.11
                        • 68

                        Browar Twigg
                        Yakima Queen
                        Ekstrakt 14 BLG
                        Alk. 6% obj
                        IPA

                        Comment

                        • MundeX
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2014.05
                          • 8

                          Browar: Jedlinka (Browar Jedlinka)
                          Piwo: Jedliński Koźlak
                          E: 16,5° Blg
                          A: 7,5%
                          Styl: Bock

                          Ze strony FB browaru:
                          "Koźlaki jako pełne i treściwe piwa (czasem nazywane są płynnym chlebem) idealnie nadają się na długie zimowe wieczory. Oficjalne parametry naszego koźlaka to 16,5 Plato, zawartość alkoholu 7,5 %. Piwo to charakteryzuje się ciemną barwą. W smaku lekko karmelowy, treściwy, pełny. Goryczka zrównoważona ze słodem dzięki długotrwałemu leżakowaniu. Polska nazwa koźlak jest bezpośrednim tłumaczeniem niemieckiej nazwy ein Bock a ta, co ciekawe, ma swoje źródło w swoistym przejęzyczeniu. Piwo tego rodzaju było warzone od XIV wieku w dolnosaksońskim mieście Einbeck. Monachijczycy zaś w swoim dialekcie wymawiali tę nazwę jako einbock. Stąd i prosta droga do ein Bock i naszego koźlaka."

                          Comment

                          • jacekwerner
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2004.05
                            • 2853

                            browar: Majer
                            Piwo: Red Ale
                            E: 13,5 blg
                            A: 5,5%
                            Ochotnicza Straż Piwna
                            BAZA = 7446

                            Comment

                            • marcinrutk
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2014.09
                              • 10

                              Dwie kolejne nowości z Raciborza:

                              browar: Racibórz
                              piwo: Raciborski PorteR
                              ekstrakt: 21,9% wag.
                              alkohol: 8,9% obj.

                              browar: Racibórz
                              piwo: Raciborskie Dyniowe
                              ekstrakt: 14,0% wag.
                              alkohol: 6,5% obj.
                              Last edited by marcinrutk; 2014-12-07, 22:50.

                              Comment

                              • chris1985
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2011.07
                                • 227

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcinrutk Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dwie kolejne nowości z Raciborza:

                                browar: Racibórz
                                piwo: Raciborski PorteR
                                ekstrakt: 21,9% wag.
                                alkohol: 8,9% obj.

                                browar: Racibórz
                                piwo: Raciborskie Dyniowe
                                ekstrakt: 14,0% wag.
                                alkohol: 6,5% obj.

                                A wiadomo jakiej pojemnosci beda butelki ??
                                Tylko moje piwo mnie rozumie...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X