Dzięki, to wszystko tłumaczy. Zaliczam sobie w dzienniku "Naturalne niefiltrowane"
Ale widzę, że w takim razie Gościszewo przy okazji również nieznacznie wzmocniło ten produkt ("Naturalne niefiltrowane" ma zarejestrowany tutaj alk. 5,5%, podczas gdy Rybak na etykiecie szczyci się 5,7%).
Może warto utworzyć nowy wpis, bo to już się robi nowy trunek - inaczej się nazywa, inna etykieta, inne również w środku...?
No co Ty, coś takiego mówić w momencie, gdy za kilka miesięcy przyjeżdżają do nas ekipy Angusa i Lemmy'ego? Kaman!
Nie mogłeś dodać Rybaka, bo :
info z FB Gościszewa ( 24.09.13 ) : "W trakcie naszej zmiany etykiet, zmieniliśmy nazwy kilku naszych piw. Piwo do tej pory znane jako Naturalne niefiltrowane, już niedługo będzie opuszczać browar jako RYBAK".
Rock'n'roll is dead
browar: Gościszewo
nazwa piwa: Rybak
ekstrakt (jeśli jest podany): 12,5%
alkohol: 5,7%
kod kreskowy: 5903364108038
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): jasne pełne (lager)
Rozmawiałem z Michałem w sobotę, "Banan" to prawdopodobnie ostatnie piwo uwarzone w Pivovarii i w ogóle w innym browarze w ramach kontraktu. Jeśli wszystko zagra to już każdy następny Bazyliszek będzie już "u siebie" czyli w dawnym Artezanie w Natolinie. Ale na razie poproszę o przeniesienie Banana bo bym chciał do DP dorzucić.
No i jeszcze jedna rzecz, żona moja własna wyjeżdża na 2 tygodnie wraz z lapkiem. W związku z tym nastąpi przerwa w dodawaniu piw. Albo poczekacie albo zagońcie ART'a do roboty
Dyczkin masz bęcki że mi nie dałeś znać że zawieszasz działania
Żadne takie, docent nie będziesz diagnozował schorzeń u mnie
Żona wróciła, wracam i ja, do roboty, jeszcze silniejszy... itp.
Ty, a co robiłeś przez ten czas... Bez lapka, bez dodawania piwek... He?
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment