Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Myszon007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.02
    • 1208

    Tenczynek
    Milk Stout
    4,6% alk.obj.,
    14,0% ekst. wag
    Milk Stout
    ♪♫

    Comment

    • Sim666
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2015.01
      • 153

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Birbant (podejrzewam Zarzecze)
      RIS Rum Barrel Aged
      ALK 10%
      E 24%
      RIS
      Co z tą serią RISów w końcu?

      Comment

      • Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

        browar: Na Jurze
        nazwa piwa: [Pinta] Havana Stout
        ekstrakt: 16,5°
        alkohol: 6,5%
        gatunek: Tropical Foreign Extra Stout

        Ten tropical to nie od owoców tropikalnych. Jest to foreign stout z nierafinowanym, brązowym cukrem muscovado oraz czystą melasą, aromatyzowany dębiną macerowaną w 80% rumie.
        Last edited by Pinio74; 2015-10-14, 19:43. Powód: dodałem opis
        BIRRARE HUMANUM EST

        Comment

        • Welsh
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.09
          • 33

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sim666 Wyświetlenie odpowiedzi
          Co z tą serią RISów w końcu?
          Trochę beczek już jakiś czas temu rozjechało się po Polsce, kolejne mają się pojawić na WFP, do Poznania mam nadzieję,że też zawitają ponownie.

          Comment

          • Myszon007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.02
            • 1208

            Browar Staropolski (Zduńska Wola)
            Pacific Wheat
            E: 11%
            A: 4,8%
            Styl: Pszeniczne chmielone chmielami z Nowej Zelandii
            ♪♫

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
              Browar Staropolski (Zduńska Wola)
              Pacific Wheat
              E: 11%
              A: 4,8%
              Styl: Pszeniczne chmielone chmielami z Nowej Zelandii
              Koniec świata!

              Comment

              • Myszon007
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.02
                • 1208

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Koniec świata!
                Pudło, nowa seria piw nazywa się "Piwna mapa świata", a nie żaden koniec

                A na poważnie, wkrótce klasyczna angielska IPA z Browaru Staropolskiego
                ♪♫

                Comment

                • Olka64
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2015.08
                  • 2

                  sorry ale to nie kody kreskowe Wąsosza

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny Wyświetlenie odpowiedzi
                  Browar: Wąsosz
                  Piwo: Nadmorski Kac
                  A. 5,2%
                  E. 12,0%
                  Kod kreskowy 5905669167031
                  Piwo jasne, niefiltrowane, pasteryzowane

                  Browar: [Wąsosz]
                  Piwo: Miecznik
                  A. 5,2%
                  E. 12,0%
                  Kod kreskowy 5905669167024
                  Piwo jasne pełne, niefiltrowane, pasteryzowane
                  Na etykiecie brak producenta, lecz parametry piwa i kod kreskowy (Browar Olimp) wskazują na Wąsosz.
                  nie wiem skąd przekonanie że kody Olimpu wskazują na Wąsosz skoro wprowadzającym jest Olimp to trzeba jemu przypisać .

                  Comment

                  • marqqq
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2014.12
                    • 682

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                    Browar: Połczyn-Zdrój (dla P.W. Wenta sp zoo, ul. Mikołaja Frysztackiego 32, 38-130 Frysztak)
                    Piwo: Bieszczadzkie Mocne
                    E.: b.d.
                    A.: 6,2
                    jasny lager

                    Browar: Połczyn-Zdrój (dla P.W. Wenta sp zoo, ul. Mikołaja Frysztackiego 32, 38-130 Frysztak)
                    Piwo: Bieszczadzki Pils
                    E.: b.d.
                    A.: 4,8
                    jasny lager
                    Te piwa robi Polonea ze Stępiny.

                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23960

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Olka64 Wyświetlenie odpowiedzi
                      nie wiem skąd przekonanie że kody Olimpu wskazują na Wąsosz skoro wprowadzającym jest Olimp to trzeba jemu przypisać .
                      A gdzie ma gary?
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        W tej chwili garuje ma w Kościerzynie, ale za chwilę w Bytowie.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • bax
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2003.10
                          • 234

                          Reden - Chorzów
                          Dymy Cwajki
                          A - 5%
                          E - 14 blg
                          G - Smoked Brown Ale

                          Comment

                          • yaro74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2089

                            browar: Piwne Podziemie
                            nazwa piwa: Seniorita Saison
                            ekstrakt: 11,3*
                            alkohol: 4,9%
                            styl: Mango & Hibiscus Saison

                            browar: Piwne Podziemie
                            nazwa piwa: Double Hops, Death & Taxes
                            ekstrakt: 19*
                            alkohol: 9%
                            styl: Spanish Cedar Aged Imperial IPA

                            browar: Piwne Podziemie
                            nazwa piwa: Buena Vista Brown
                            ekstrakt: 13,8*
                            alkohol: 5,2%
                            styl: Espresso Brown Ale Aged on Cocoa Nibs

                            browar: Piwne Podziemie
                            nazwa piwa: Gold Digga
                            ekstrakt: 15,5*
                            alkohol: 7,3%
                            styl: West Coast IPA

                            Comment

                            • Olka64
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2015.08
                              • 2

                              na pewno nie w Wąsoszu - no cóż ale tym się nikt nie chwali

                              Comment

                              • Myszon007
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.02
                                • 1208

                                Bednary
                                Osteroida Chili
                                e 12.5°
                                a 4.3%
                                Chili Oyster Stout



                                Bednary
                                Yeti
                                e 12.5°
                                a 4.6%
                                Oatmeal Rice Pale Ale
                                ♪♫

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X