Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Wąsosz
    Zastava
    Alk. 5,2%
    Ekstr. ?
    Lager
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • Myszon007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.02
      • 1208

      Wąsosz
      Piwo Baciarskie miodowo-malinowe
      E: 12%
      A: 5,2%
      Lager aromatyzowany
      ♪♫

      Comment

      • Sim666
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2015.01
        • 153

        Ojojoj, duże braki, coraz większe braaaaaaki. Od marca niektórych piwek dodać nie mogę To lecimy:

        Browar: Jan Olbracht Rzemieślniczy
        Piwo: Piotrek z Bagien - Funky Wild Fruit Agrest
        Ekstrakt: 12,5%
        Alkohol: 5,6%
        Styl: chyba jak w nazwie


        Browar: Gryf
        Piwo: [Brokreacja] My name is IBU
        Ekstrakt: 19%
        Alkohol: 8,1%
        Styl: Mega Super Hiper Imperial IPA 1000 IBU


        Browar: Zarzecze
        Piwo: [Wrężel] Aframon Saison
        Ekstrakt: 15,5%
        Alkohol: 6,3%
        Styl: Saison


        Browar: BeerBros
        Piwo: Lollihop
        Ekstrakt: 13,3%
        Alkohol: 4,7%
        Styl: Landrynkowy Ale


        Browar: Zodiak
        Piwo: [Inne Beczki] Pop Up Gose
        Ekstrakt: 10%
        Alkohol: 4,5%
        Styl: Gose


        Browar: Zakładowy
        Piwo: Brama Wjazdowa
        Ekstrakt: 12%
        Alkohol: 4,7%
        Styl: American Wheat


        Browar: Gryf
        Piwo: [Spirifer] Oil Digger
        Ekstrakt: 19%
        Alkohol: 8%
        Styl: Imperial IPA

        Comment

        • Myszon007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.02
          • 1208

          Van Pur
          Hüfi Gluten-Free
          alk. 4.2%
          Lager - bezglutenowe


          Van Pur
          Fox Premium
          Alkohol: 5,5 %
          Lager
          ♪♫

          Comment

          • mikef
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2012.09
            • 66

            Nie wiem, czy już ktoś zgłaszał:

            Królewskie Niefiltrowane.
            Grupa Żywiec - Browar Warka.
            Alkohol: 5,0 % obj.
            Styl: pszeniczno - żywiczne, tak to odebrałem po amatorsku.

            Comment

            • leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

              Browar: Zamość
              Piwo: Zamojski IPA
              A. 6,5%
              E. N/n

              Dwóch barmanów przypalanych węglami nie zdradziło balingu. W zeznaną zawartość alkoholu też bym nie wierzył ale coś podać trzeba

              Comment

              • bax
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2003.10
                • 234

                Beer Bros
                Cześć cześć
                E - 11,5 blg
                A - 4,2 vol
                Pale Ale

                Comment

                • Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

                  Myślałem, że już zgłoszone, a jednak nie.
                  Browar: Widawa
                  Piwo: [Solipiwko]Waligóra
                  Ekstrakt: 24%
                  Alkohol: 10,4%
                  Styl: RIS Burbon Barrel Aged
                  BIRRARE HUMANUM EST

                  Comment

                  • canigggia
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2009.10
                    • 451

                    Browar: Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
                    Piwo: Stare Miasto
                    Ekstrakt: 12,5%
                    Alkohol: 5,2%
                    Piwo Jasne Niefiltrowane

                    Warzone dla: Skład Piw Regionalnych GEKON
                    Browarnik Tomek
                    TomCani

                    Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      Browar: Bytów
                      Piwo: American
                      E: 17 Blg.
                      A: 7,5 %
                      imperial ipa

                      Comment

                      • Pess09
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2013.12
                        • 284

                        Powyższy post przez pomyłkę.

                        Browar: Gryf [PiwoWarownia]
                        Piwo: Chmielum Polelum
                        Ekstrakt: 19 blg
                        Alkohol: 8%
                        IIPA

                        Comment

                        • canigggia
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.10
                          • 451

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia
                          Browar: Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
                          Piwo: Stare Miasto
                          Ekstrakt: 12,5%
                          Alkohol: 5,2%
                          Piwo Jasne Niefiltrowane

                          Warzone dla: Skład Piw Regionalnych GEKON
                          Pomyłka w edycji. Alk. 5,6%
                          Browarnik Tomek
                          TomCani

                          Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

                          Comment

                          • kaczka116
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2015.10
                            • 1351

                            Browar: Bartek
                            Piwo: [Doctor Brew] Sinem IPA
                            Ekstrakt: 16%
                            Alkohol: 6,2%
                            IBU: 71
                            Styl: Single Hop IPA (EXP 431)

                            Browar: Roch
                            Piwo: Paso Fino
                            Ekstrakt: 12,5%
                            Alkohol: 4,5%
                            IBU: 10
                            Styl: Pszeniczne (domniemam, ze Weizen, bo Witbiera dopiero co zrobili)

                            Browar: Na Jurze
                            Piwo: [Pinta] Brett IPA
                            Ekstrakt: 15,1 BLG
                            Alkohol: 7,9%
                            IBU: 70
                            Styl: "dzika, pszeniczna IPA" (jak to okreslil sam browar )
                            Last edited by kaczka116; 2016-05-06, 19:01.
                            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                            Untappd

                            Comment

                            • Pinio74
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.10
                              • 3881

                              Browar: Gryf
                              Piwo: [Big Chill] West Coast IPA
                              Ekstrakt: 14%
                              Alkohol: 5,3%
                              Styl: jak w nazwie
                              BIRRARE HUMANUM EST

                              Comment

                              • Pinio74
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.10
                                • 3881

                                Browar: Bazyliszek
                                Piwo: HWDP
                                Ekstrakt: 24,4%
                                Alkohol: 8,9%
                                IBU: 118
                                Styl: jak w nazwie czyli Hoppy Wheat Double Porter
                                BIRRARE HUMANUM EST

                                Comment

                                Przetwarzanie...