Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

    Dwa piwa "chelołynowe" :

    Jan Olbracht Rzemieślniczy
    Piotrek z Bagien. Pumpkin Ale, Edycja 2016
    A: 6,0%
    E: 15,0*
    (poważnie zmienione parametry wobec edycji 2015)

    Browar na Jurze
    Cukierek albo Psikus
    A: 5,2%
    E: 14,0*
    Pumpkin Ale

    Comment

    • kaczka116
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2015.10
      • 1351

      Na Jurze bylo zgloszone pod nazwa Pumpkin Ale

      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
      Untappd

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9793

        I jeszcze dwa:

        Bartek [Dr Brew]
        Barley Wine
        A: 12,5%
        E: 27,5*

        Bartek [Dr Brew]
        Russian Imperial Stout
        A: 12,5%
        E: 27,5*

        Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
        Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
        Last edited by Pancernik; 2016-11-01, 11:00. Powód: rozwinięcie nazwy

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
          I jeszcze dwa:

          Bartek [Dr Brew]
          Barley Wine
          A: 12,5%
          E: 27,5*

          Bartek [Dr Brew]
          Russian Imperial Stout
          A: 12,5%
          E: 27,5*

          Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
          Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
          Tak to sa z Bartka i juz od dawna sa dodane

          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • rafalek21
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2015.04
            • 1407

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
            I jeszcze dwa:

            Bartek [Dr Brew]
            Barley Wine
            A: 12,5%
            E: 27,5*

            Bartek [Dr Brew]
            Russian Imperial Stout
            A: 12,5%
            E: 27,5*

            Piwa mają na tyle zmienione parametry, że to chyba NOWE piwa są, inne od tych w bazie.
            Poza tym... nigdzie nie znalazłem miejsca warzenia, ale - historycznie - to chyba będzie Bartek.
            Już są w bazie:
            Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

            Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

            Comment

            • kaczka116
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2015.10
              • 1351

              Browar: Wąsosz
              Piwo: [Dear Beer] Let's Cook Sour APA
              Ekstrakt: 13%
              Alkohol: 5%

              Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
              Untappd

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9793

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedzi
                Już są w bazie:
                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

                http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=119331
                OK, po prostu zamieszanie w nazwach mnie zmyliło.
                W jednym jest jakieś fiku-miku z bourbonem (na etykiecie nie ma o tym mowy), w drugim - niepełna nazwa (nie po raz pierwszy zresztą, ma-wać...).
                Dzięki, Panowie, za czujność...

                Comment

                • kaczka116
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2015.10
                  • 1351

                  Bo Barley wine jest z beczki po burbonie dlatego w nazwie a RIS jest czysta wersja. A DB na etykietach mie pisze czy jest werska beczkowa tylko robi stempla na laku

                  Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                  Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                  Untappd

                  Comment

                  • GSE
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.10
                    • 424

                    Browar na Jurze, Cukierek albo Psikus
                    ekstrakt: 14 Plato
                    alkohol: 5,2%
                    styl: Pumpkin Ale
                    słody: pilzneński, Crystal Maple, pszeniczny, Biscuit
                    dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany
                    chmiele: Citra (USA), Styrian Golding (Słowenia), Lubelski (Polska)
                    przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero
                    drożdże: US-05
                    zalecana temp. serwowania: 8-12°C
                    premiera: 28.10.2016
                    opis: Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze. Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.
                    Last edited by GSE; 2016-11-01, 18:04.

                    Comment

                    • kaczka116
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2015.10
                      • 1351

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GSE Wyświetlenie odpowiedzi
                      Browar na Jurze, Cukierek albo Psikus
                      ekstrakt: 14 Plato
                      alkohol: 5,2%
                      styl: Pumpkin Ale
                      słody: pilzneński, Crystal Maple, pszeniczny, Biscuit
                      dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany
                      chmiele: Citra (USA), Styrian Golding (Słowenia), Lubelski (Polska)
                      przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero
                      drożdże: US-05
                      zalecana temp. serwowania: 8-12°C
                      premiera: 28.10.2016
                      opis: Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze. Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.
                      Juz od dawna zgloszone, dzisiaj juz drugi raz

                      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                      Untappd

                      Comment

                      • GSE
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 424

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Juz od dawna zgloszone, dzisiaj juz drugi raz
                        faktycznie.. a wyszukiwarka nie wskazała mi tego wątku (albo musiałem przeoczyć)
                        Last edited by GSE; 2016-11-01, 19:55.

                        Comment

                        • GSE
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2002.10
                          • 424

                          tym razem cofnąłem się kilka stron wstecz, sprawdzając czy nikt nie zgłaszał

                          Jan Olbracht, [Baba Jaga] Faun
                          ekstrakt: 12,5°
                          alkohol: 5,6%
                          styl: Stout
                          słody: Pale Ale, Monachijski II, Jęczmień prażony, Carafa typ III
                          chmiele: Challenger, EKG
                          drożdże: S-04
                          temperatura: 12-14°C
                          pojemność: 500 ml
                          premiera: październik 2016
                          etykieta: https://www.facebook.com/browarbabaj...7083307092161/
                          opis: Faun to klasyczny dry stout, piwo o ciemnobrązowej barwie i wyrazistym charakterze. W aromacie wyczuwalna kawa, palony jęczmień i kakao. W smaku zaś pojawiają się nuty gorzkiej czekolady i kawy przeplatane lekką goryczką.

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19271

                            Mam pytanie. Po co wypisujesz temp. podawania i inne niepotrzebne dane? Etykietę wklejamy do Kolekcjonerstwa.
                            Wątek został stworzony, by moderator dodający piwo do bazy nie musiał szukać parametrów piwa. Z tego co zauważyłeś powyżej potrzebne jest kilka podstawowych: browar, nazwa, piwa, ekstrakt, zaw. alk., styl i ew. data premiery (te dwa ostatnie miały znaczenie głównie ze względu na coroczny Plebiscyt).
                            Last edited by e-prezes; 2016-11-02, 09:56.

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9793

                              Poprawiono mnie, że są w bazie. Chyba nie do końca...

                              Żadne Barley Wine doktorów, będące w bazie, nie ma takich parametrów.
                              A na ecie "mojego" Barley Wine nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                              Bartek [Dr Brew]
                              Barley Wine
                              A: 12,5%
                              E: 27,5*

                              Identycznie z RIS-em - żaden RIS doktorów, będący w bazie, nie ma takich parametrów.
                              Na ecie "mojego" RIS-a również nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                              Bartek [Dr Brew]
                              Russian Imperial Stout
                              A: 12,5%
                              E: 27,5*

                              Może ktoś z twórców piw nas wyprostuje? Taka sytuacja...

                              Comment

                              • yaro74
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2012.09
                                • 2089

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Poprawiono mnie, że są w bazie. Chyba nie do końca...

                                Identycznie z RIS-em - żaden RIS doktorów, będący w bazie, nie ma takich parametrów.
                                Na ecie "mojego" RIS-a również nie było żadnej informacji o jakichś ekstra beczkach.

                                Bartek [Dr Brew]
                                Russian Imperial Stout
                                A: 12,5%
                                E: 27,5*

                                Może ktoś z twórców piw nas wyprostuje? Taka sytuacja...
                                Stwarzasz niepotrzebne zamieszanie, chyba jakieś problemy z czytaniem.
                                Rafalek 21 podał Ci linki:
                                Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)


                                27,5 i 12,5

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X