Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Ja rozumiem, że alkohol może być podawany na oko, ale ekstrakt?
Cóż, taką uzyskałem informację. Może osoby mocniej związane z tym miejscem będą w stanie uzyskać bardziej precyzyjne dane. Generalnie piwo swój debiut już ma za sobą.
2 nowe piwa z browaru Głubczyce, choć w rzeczywistości to jedno i to samo:
Staroćesko Lemon
alk. 2,4%
extr. nie podano
puszka 500ml
kod 8586001692212
dla Pilsberg Beverages Sro., Poprad
Porter z BrowArmii według oficjalnych informacji ma 16,5% eks. i 7% alk.
Buuu czyli to nic wspólnego z bałtyckim
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
I do tego górnej fermentacji, ze słodem żytnim (niewiele, ale jednak), chmielony angielskimi chmielami. I do tego z miodem! Co to się porobiło Panie, koniec świata bliski
W sumie tak, ale różni się bardzo od "polskich piw miodowych", bo ów składnik został dodany w czasie gotowania, czyli cukry zostały przefermentowane. Z Porterem Miodowym z Krajana nie ma praktycznie nic wspólnego.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....
Comment