Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #5626
    Browar: Marysia
    Piwo: [Brokreacja] Tour De Beer
    Ekstrakt: 10
    Alkohol: 4%
    IBU: 25
    Styl: Summer Ale

    Browar: Gryf
    Piwo: [Brokreacja] Copper Brain (na 5 urodziny Artefakt Cafe)
    Ekstrakt: 12
    Alkohol: 4,9%
    IBU: 30
    Styl: English Bitter

    Browar: Bytów
    Piwo: [Rockmill/Bytów] Imperial Porter O - Coffee & Salt
    Ekstrakt: 25blg
    Alkohol: 10%

    Browar: Księży Młyn (?)
    Piwo: [Okrętowy] Wężowe (w kooperacji z zespolem Ceti)
    Ekstrakt: 12,5
    Alkohol: 5%
    Styl: Pils

    Browar: Wąsosz
    Piwo: [Kraftwerk] Iron Fist
    Ekstrakt: 16(?)
    Alkohol: 6,7%(?)
    Styl: Rye IPA

    Browar: Wąsosz
    Piwo: [Kraftwerk] Old School
    Ekstrakt: 14(?)
    Alkohol: 4,8%(?)
    Styl: Rauch Alt

    W Kraftwerku domniemam ze takie same patametry jak w starych wersjach ich piw

    Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

    Comment

    • XboXC
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.01
      • 17

      #5627
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
      No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
      Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:

      browar: ....
      nazwa piwa: ....
      ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
      alkohol: xx.x%
      kod kreskowy: ....
      gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....

      Dziękuję za zrozumienie
      Browar : Warka
      piwo: Warka Strong (występuje z żywca ale jest warzone głównie w warce)
      reszta bez zmian
      Xbrowar ;)

      Comment

      • MLT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.12
        • 1049

        #5628
        Proszę o dodanie:

        browar: Złoty Pies
        nazwa piwa: Femme Fatale Weizen Bock
        ekstrakt (jeśli jest podany): 20
        alkohol: 8,5

        Comment

        • MLT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.12
          • 1049

          #5629
          Oraz

          browar: Port Gdynia
          nazwa piwa: Milk Stout
          ekstrakt (jeśli jest podany): ?
          alkohol: 5

          Comment

          • Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9800

            #5630
            Nie wiem, czy były:

            Pivovaria (chyba?) [Langier Beer]
            San Escobar
            A: 5,6%
            E: 13,5*
            Exotic Ale

            Piwne Podziemie
            Galactic Jack
            A: 8,7%
            E: 18,0*
            Imperial IPA

            Comment

            • kaczka116
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2015.10
              • 1351

              #5631
              Browar: Cztery Ściany
              Piwo: Cegła
              Ekstrakt: 12blg
              Alkohol: 4,9%
              Styl: American Rye Ale

              Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
              Untappd

              Comment

              • yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

                #5632
                Browar: Hopium
                Piwo: Justin Bittber
                Ekstrakt: 12blg
                Alkohol: 4,9%
                Styl: American Bitter

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19291

                  #5633
                  BroWarka
                  Czarny Kurrak
                  16 plato
                  7% alk.
                  robust porter

                  BroWarka
                  Belgijska Biała
                  16 plato
                  6,4% alk.
                  imp. witbier

                  [Golem] Eynore Rye IPA
                  14,1 plato
                  5,5% alk.
                  żytnie ipa

                  [Kraftwerk] Old School
                  14 plato
                  4,8% alk.
                  rauch alt

                  [Wrężel] Imperial Stout - Whisky Oak Chips
                  24,5 plato
                  11,5% alk.
                  Imperial Stout Whisky

                  [Solipiwko] Baltic Abyss
                  24,5 plato
                  10,3% alk.
                  imp. baltic porter

                  Łańcut
                  Lager 14
                  14 plato
                  5,5% alk.

                  [Bulkers] Atak Kraboludzi
                  ?
                  5% alk.
                  west coast IPA

                  Wiatr
                  Stout
                  12,6 plato
                  5,2% alk.

                  Pracownia Piwa
                  Tap Lager
                  12 plato
                  5,2% alk.

                  Comment

                  • kaczka116
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2015.10
                    • 1351

                    #5634
                    Lancut i Old school wyzej

                    Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                    Untappd

                    Comment

                    • bax
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.10
                      • 234

                      #5635
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bax
                      Sądecki
                      Monachijskie ciemne
                      E: b/d
                      A: 5,3%

                      Sądecki
                      Marcowe
                      E: b/d
                      A: 5,1%

                      Sądecki
                      Witbier
                      E: b/d
                      A: 4,5%
                      Monachijskie E:13blg
                      Marcowe E: 12,5blg
                      Witbier E:11,5blg
                      Podali na fejsbuku

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19291

                        #5636
                        A jest?

                        Perła - Zwierzyniec
                        Red Amber Ale
                        12,6 plato
                        4,6% alk.

                        Comment

                        • yaro74
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2012.09
                          • 2089

                          #5637
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                          [Golem] Eynore Rye IPA
                          14,1 plato
                          5,5% alk.
                          żytnie ipa
                          browar: Kamionka

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                          [Wrężel] Imperial Stout - Whisky Oak Chips
                          24,5 plato
                          11,5% alk.
                          Imperial Stout Whisky
                          browar: Zarzecze
                          Ostatnia zmiana dokonana przez yaro74; 2017-02-04, 17:33.

                          Comment

                          • MarcinKa
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2005.02
                            • 2737

                            #5638
                            Bytów Browar Kaszubski:
                            Korzenne
                            A - 7,6%
                            E - 17plato
                            Z przyprawami
                            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19291

                              #5639
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zybex
                              Na tablicy lokalu, w którym piłem, enigmatycznie opisane:
                              Smocza Głowa
                              Stout
                              Stout / %
                              Tak jest opcjonalnie nazywane to piwo, które premierę miało jako Pychotka Smakotka.

                              Comment

                              • kaczka116
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2015.10
                                • 1351

                                #5640
                                Browar: Księży Młyn (pewne info)
                                Piwo: [Piwoteka] Przaśniczka
                                Ekstrakt: 12,5%
                                Alkohol: 4,7%
                                Styl: Milk Cherry Weizen

                                Browar: ?
                                Piwo: [Piwoteka] Dętka
                                Ekstrakt: 16,5%
                                Alkohol: 7,2%
                                Styl: Vermont IPA

                                Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                                Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                                Untappd

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 15:04
                                • dadek
                                  Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 05:14
                                • artoszek
                                  Przepis na inauguracje nowego browaru
                                  artoszek
                                  Cześć.

                                  Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

                                  Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
                                  2019-01-10, 11:33
                                • centris
                                  Potrzebuje pomocy piwowara
                                  centris
                                  Cześć,
                                  Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
                                  2025-01-07, 10:23
                                • heckler
                                  Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
                                  heckler
                                  ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
                                  2024-12-30, 08:20
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...