Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
    Krajcar
    Doppelbock- brak danych
    Świąteczne-brak danych
    No i piknie! Właśnie wyruszam na 5 dni w okolice Żywca.

    Comment

    • beerkeeper
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.11
      • 100

      Browar Miejski Bielsko-Biała

      Bielitzer Stout Owsiany

      Ekstrakt 13 %
      Nealkoholicke pivo je jako porno v radiu :)

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        Pytanie z innej mańki, nowy Porter Grudniowy z Ciechana mamy traktować jako nowe piwo i je zgłaszać do dodania czy lecimy po starym?
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

          Po staremu.

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          • Brat_Piwny
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.01
            • 685

            Widawa - Sęp i Koźlak Pszeniczny

            Browar: Widawa (Browar Kopyra & Browar Widawa)
            Piwo: Sęp
            American India Pale Ale
            Piwo jasne, górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
            E. 16% wag.
            A. 6,2% obj.
            Butelka 0,33

            Browar: Widawa
            Piwo: Koźlak Pszeniczny vel Augustiańskie - Koźlak Pszeniczny
            Piwo jasne, górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane
            E. 16% wag.
            A. 6,2% obj.
            Butelka 0,5

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Te 2 pozycje z Widawy chyba zakończą nam premiery w tym roku. Dziś lub jutro dodam je do bazy.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                Po staremu.
                Gdyż?

                Osobne tematy mają normalne portery czyli 18% i 22%

                Osobny temat ma Porter Grudniowy 18%
                To nowy Porter Grudniowy 22% mam oceniać jako zwykły 22% czy jako zeszłoroczny grudniowy 18%?

                Może jednak lepiej dla porządku stworzyć drugi temat Portera Grudniowego dla wersji 22%?
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                Comment

                • Brat_Piwny
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.01
                  • 685

                  Widawa Koźlak Pszeniczny

                  Drobna korekta
                  Browar: Widawa
                  Piwo: Koźlak Pszeniczny vel Augustiańskie - Koźlak Pszeniczny
                  Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane.
                  Przymiotnik "jasne" oczywiście zbędny!
                  Last edited by Brat_Piwny; 2012-12-29, 17:03. Powód: korekta

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                    Osobne tematy mają normalne portery czyli 18% i 22%
                    Osobny temat ma Porter Grudniowy 18%
                    Faktycznie. W takim układzie nie mam wyjścia i dodam

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      Znowu bumerang - jak klasyfikować to samo piwo sprzedawane w innej szacie i z inną marketingowa historyjką?
                      I znowu apeluję o nie dawanie się wodzić za nos przez browary. Połączyć tematy osiemnastek i dwudziestekdwujek. Burdel się robi i tworzenie sztucznych bytów.

                      Comment

                      • sibarh
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.01
                        • 10387

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                        Połączyć tematy osiemnastek i dwudziestekdwujek. Burdel się robi i tworzenie sztucznych bytów.
                        Jaki burdel, to są przecież inne portery.
                        Taki Kowal potrafi potrafi wypuścić 3-4 identyczne piwa pod różnymi nazwami, identyczne w smaku (sprawdzone piłem jedno po drugim ( aż albo tylko 3) o tych samych parametrach, ale pod róznymi nazwami i innym kodzie kreskowym.
                        I to jest BURDEL
                        2800 nowe piwa opisałem na forum
                        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
                          Jaki burdel, to są przecież inne portery.
                          Taki Kowal potrafi potrafi wypuścić 3-4 identyczne piwa pod różnymi nazwami, identyczne w smaku (sprawdzone piłem jedno po drugim ( aż albo tylko 3) o tych samych parametrach, ale pod róznymi nazwami i innym kodzie kreskowym.
                          I to jest BURDEL
                          I dlatego uważam, że piwa, które zostały wyśledzone jako klony etykiet/nazw powinniśmy opisywać w tym samym wątku. Wiem, że to tylko wołanie na puszczy

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            Dobra, nie zaczynajcie znowu boju o jedynie słuszną sprawę. Już to przerabialiśmy wielokrotnie. Jeden uważa tak, a drugi inaczej. A Van Pur potrafi zrobić 11 marek z jednego produktu wyjściowego. I co - połączyć wszystko w jedno? Nie da się technicznie. Natomiast przydatne by było info w metryczce o wszystkich klonach danego piwa. Gdyby tylko ART dał mi takie narzędzie do ręki, to od dawna byłoby to ładnie uporządkowane. No ale wiadomo - szuflada

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • remfire
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1334

                              browar: Racibórz
                              nazwa piwa: Raciborskie klasycznie warzone Zielone
                              ekstrakt (jeśli jest podany): ???
                              alkohol: ???
                              kod kreskowy: ???

                              Nabyłem to piwko , ale niestety na butelce nie było kontry, więc nie znam konkretnych danych.
                              Etykieta i krawatka oczywiście zielone.
                              Last edited by remfire; 2012-12-30, 10:19.

                              Comment

                              • canigggia
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2009.10
                                • 451

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
                                browar: Racibórz
                                nazwa piwa: Raciborskie klasycznie warzone Zielone
                                ekstrakt (jeśli jest podany): ???
                                alkohol: ???
                                kod kreskowy: ???

                                Nabyłem to piwko , ale niestety na butelce nie było kontry, więc nie znam konkretnych danych.
                                Etykieta i krawatka oczywiście zielone.
                                Dawno już jest w dzienniku http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=91486
                                Browarnik Tomek
                                TomCani

                                Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

                                Comment

                                Przetwarzanie...