Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yaro74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2089

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    A gdzie były?
    Na Śląsku.

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      A gdzie były?
      Art, proszę zrozum, nie ma jeszcze piwa z nowo powstającego lubelskiego browaru. Sprzęt dotarł do nich niecąły miesiąc temu. Nie jest możliwością abyś pił od nich piwa. Gdzie instalacja, gdzie odbiory a co dopiero warzenie piwa. Wydawało mi się, że to wiesz.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

        Browar Łańcut
        "Żytomierz" - Żytni Extra Stout
        6,5% alk.; 17,0 blg
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23930

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Art, proszę zrozum, nie ma jeszcze piwa z nowo powstającego lubelskiego browaru. Sprzęt dotarł do nich niecąły miesiąc temu. Nie jest możliwością abyś pił od nich piwa. Gdzie instalacja, gdzie odbiory a co dopiero warzenie piwa. Wydawało mi się, że to wiesz.
          Zadałem z pozoru proste pytanie, oczekując prostej odpowiedzi, ale pokazałeś mi drogę ku światłu, Abe. Dzięki. Yaro74 rozumiem że nie możesz konkretnie odpowiedzieć. Mniejsza z tym, piwa były dobre, natomiast jako konsument zostałem jak zwykle wydymany, na nic lata rewolucji piwnej
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • kaczka116
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2015.10
            • 1351

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Browar Łańcut
            "Żytomierz" - Żytni Extra Stout
            6,5% alk.; 17,0 blg
            Jest omylbie dodane jako 17 zglos do zmiany nazwy

            Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
            Untappd

            Comment

            • yaro74
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2012.09
              • 2089

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzięki. Yaro74 rozumiem że nie możesz konkretnie odpowiedzieć. Mniejsza z tym, piwa były dobre, natomiast jako konsument zostałem jak zwykle wydymany, na nic lata rewolucji piwnej
              Chyba mogę, chociaż to info pewne na 99%.
              Z informacji jakie zdobyłem i z porównania jaki browar ma Milk Stouta, Irish Red Ale i pszenicę o takich parametrach wyszło, że to browar ze Świętochłowic.
              Last edited by yaro74; 2017-05-04, 09:45.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedzi
                Chyba mogę, chociaż to info pewne na 99%.
                Z informacji jakie zdobyłem i z porównania jaki browar ma Milk Stouta, Irish Red Ale i pszenicę o takich parametrach wyszło, że to browar ze Świętochłowic.
                Biorąc pod uwagę wpisy z 10 kwietnia, że podczas instalacji sprzętu widziano tam ekipę ReCrafta, to jest to zapewne strzał 100%.
                Lublin to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek, że browaru nie ma, a piwo jest.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • stegart
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.06
                  • 110

                  browar: Łomża
                  nazwa piwa: Kustosz Pszeniczne
                  ekstrakt (jeśli jest podany): 11,8%
                  alkohol: 5,2%
                  gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): hefeweizen

                  LA w kodzie w producenta.

                  Comment

                  • becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

                    Stara Komenda
                    Belgian Tripel
                    A.6,5%
                    E.?
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                    Comment

                    • fuliano
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1835

                      browar: Bytów
                      nazwa piwa: [Olimp] Hypnos
                      ekstrakt: 24,0%
                      alkohol: 9,5%
                      gatunek: Belgian American RIS

                      Comment

                      • KlossJ23
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2013.08
                        • 136

                        browar: Złoty Pies
                        nazwa piwa: Harrier ESB
                        ekstrakt: 5%
                        alkohol: 14,5%
                        gatunek: Extra Special Bitter

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19261

                          Niechanowo
                          [Szał Piw] Szczun
                          19 blg
                          8,7% alk.
                          styl: brak info na etce.
                          Chyba uwarzone na początku tego roku (luty/marzec).

                          Comment

                          • kaczka116
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2015.10
                            • 1351

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Niechanowo
                            [Szał Piw] Szczun
                            19 blg
                            8,7% alk.
                            styl: brak info na etce.
                            Chyba uwarzone na początku tego roku (luty/marzec).
                            Bździągwa rowniez z Niechanowa. Dzisiaj postaram sie pododawac zaleglosci. A w moich notatkach jest ich pelno.

                            Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                            Untappd

                            Comment

                            • dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4702

                              Browar: Warsztat Piwowarski
                              Nazwa: Lekko w życie
                              Ekstrakt: 6°Blg
                              Alkohol: 2%
                              IBU 13
                              Gatunek: Żytnie chmielone na zimno (mosaic)

                              Ułan Browar
                              Nazwa: Stout
                              Ekstrakt: 12,5°Blg
                              Alkohol: 4,2%

                              Comment

                              • Holy-Grail
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2010.06
                                • 320

                                browar: Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
                                nazwa piwa: [Baba Jaga] Hop Point American Pale Ale
                                ekstrakt: 12.5*
                                alkohol: 5.5%
                                kod kreskowy: 5906395295159

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X