Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
A ten czego nie dodany? Wczoraj w PDSL kupiony w domyśle jako jasna pszenica. Dopiero przy stoliku okazało się że to koźlak pszeniczny. Docent fotki robił więc może i jakieś parametry udokumentował.
a nazywało się Augustiańskie więc trzeba pododawać w obydwu przypadkach dopiskiLast edited by fuliano; 2012-12-30, 21:28.Comment
-
Zaraz będzie, chwila przerwy w dodawaniu, bo dużo tego się nazbierało przez te 2 tygodnie.Last edited by Pendragon; 2012-12-30, 21:35.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Akcja dodawania piw w roku 2012 została zakończona. No chyba, że coś przeoczyłem i mi o tym szybko doniesiecie. Pozostaje kwestia piw specjalnych w szczecińskiej Starej Komendzie. Trochę premier się tam odbyło, nie wiem ile z nich w tym roku, nikt się nie zająknął. Wczoraj dopiero to odkryłem, spróbuję się czegoś dowiedzieć, ale to już w nowym roku.
Na dzień dzisiejszy wychodzi, że w 2012 przybyło nam 286 nowych marek piw.Last edited by Pendragon; 2012-12-30, 21:47.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
to jeszcze:
browar Połczyn
Kegger's Premium Jasne
Alk 5,5% alk.
Ekstr. 11,1 %
kod 5907766491538
puszka 500mlKolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
-
w dzienniku brakuje Kormorana Ciemnego, znaczy jest ale w starej wersji. Myślę że z uwagi na dość znaczną zmianę w parametrach można wprowadzić do bazy jako inne piwo.
Browar: Kormoran
nazwa piwa: Kormoran Ciemny
ekstrakt: 12,5%
alkohol: 4,5%
gatunek: Ciemne dolnej fermentacjiComment
-
Nie mogę znaleźć informacji na browar biz o piwie, które właśnie piję.
nazwa- Barowe Mocne
browar- nie jest podany. Jest informacja, że wyprodukowano w UE dla SPS Handel S.A.
w Warszawie.
alkohol-7%
ekstrakt-11.5%
kod 5908234493245Comment
-
Nieźle - 7 % alkoholu z 11,5 ekstraktu, brawo dla tego tajemniczego browaru...
-
Skoro "wyprodukowano w ue", to niekoniecznie w Polsce.Comment
Comment