Browar na Jurze
Piwo: Grzaniec na miodzie
Piwo korzenne, jasne, pasteryzowane
E. ?
A. 4,3% obj,
Butelka 0,5 l
Etykieta-owijka
Kod kreskowy 5905331025751
Jest to ewidentnie wariacja na temat "Bearnard z jurajskich skałek"". Parametry takie same. Kod kreskowy również.
Na koniec fotka:
Najlepsze jest to, że na kontrze piszą, że piwo jest pasteryzowane
Piwo jest w 100 % niepasteryzowane to widać po dacie przydatności, a to że niefiltrowane nie ulega również wątpliwości ponieważ jest mętne. Grafik walnął błąd i nikt się nie dopatrzył przy akceptacji.
Browar: ?
Piwo: Rutynowe
Piwo jasne, niepasteryzowane
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw Przemyśl
Piwo: Łemkowskie
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw. Na etykiecie adres Karczmy Łemkowskiej w Krynicy-Zdrój
Fotka na której dodatkowo znajduje się piwo Stalowe dla Świat Piw Stalowa Wola.
W roku 2012 pojawiło się także piwko dla Świat Piw w Łańcucie czyli Diabeł Łańcucki. Występuje ono w kilku wątkach, ale chyba nie zostało oficjalnie zgłoszone.
Browar: ? *
Piwo: Diabeł Łańcucki
E. 11 %
A. 5,7 obj.
Piwo jasne niepasteryzowane
Butelka 0,5 l
*Piwo było warzone w różnych browarach. Piwo, które piłem w lipcu 2012 r. w Krynicy Zdrój pochodziło z Grybowa.
Jest też odmiana ciemna Diabła Łańcuckiego. W tym wypadku piwo pochodzi ponoć z Gościszewa. Bliższych informacji jednak nie mam.
Fotka z lipca 2012:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brat_Piwny
Piwo: Łemkowskie
E. ?
A. 6,2%
Butelka 0,5 l
Warzone dla Świat Piw. Na etykiecie adres Karczmy Łemkowskiej w Krynicy-Zdrój
Mój egzemplarz Łemkowskiego ma dokładnie taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu, co kupione jednocześnie Forteczne, można więc chyba z ogromnym prawdopodobieństwem przypisać Łemkowskie też do Zodiaka.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Mój egzemplarz Łemkowskiego ma dokładnie taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu, co kupione jednocześnie Forteczne, można więc chyba z ogromnym prawdopodobieństwem przypisać Łemkowskie też do Zodiaka.
Piwo Rutynowe też ma taką samą datę przydatności i zawartość alkoholu co Forteczne, więc idąc tym tropem też można je z dużym prawdopodobieństwem przypisać do Zodiaka
Chciałem wprowadzić do Dziennika Piwnego i nie znalazłem tego piwa na liście. Zgłaszam więc oficjalnie.
Browar ?
Piwo: Stalowe
E. ?
A. 6,2 % poj.
Warzone na zlecenie Dionizos Radom dla Świat Piw Stalowa Wola.
Jako, że i to piwo ma identyczny termin ważności (2013-02-18) co piwa "Forteczne" i "biesCzadowe", które zakupiłem równocześnie, to trop wiedzie do Zodiaka.
Fotka patrz post 596.
Browar: Gościszewo
Piwo: Diabeł Łańcucki ciemne
E. ?
A. 6%
Piwo ciemne, pasteryzowane
Butelka 0,5 l
Warzone na zlecenie Świat Piw.
Etykieta bardzo zbliżona do wersji jasnej.
Comment