Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
-
-
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
-
To ze wiekszosc skladu piwa to Fortuna to nie znaczy, ze na pewno zostalo ono wyprodukowane w Polsce. Z tego co kojarze to Fortuna je tylko sprowadzila i dala swoje piwo oraz soki ale moge sie mylic. Jezeli ktos potwierdzi, ze blendu lub butelkowanie bylo w browarze Fortuna no problem od razu dodam do bazy.
-
Lublin to Dublin posiada w 100% polskie chmiele to dlaczego go nie dodamy tutaj? Ta sama zasada. jezeli w 100% nie bedziemy mieli informacji, ze blend zostal przynajmniej zabutelkowany w Polsce nie zostanie to piwo dodane do bazy, przynajmniej przeze mnie a mysle, ze Dyczkin przyzna mi racje.
To ze wiekszosc skladu piwa to Fortuna to nie znaczy, ze na pewno zostalo ono wyprodukowane w Polsce. Z tego co kojarze to Fortuna je tylko sprowadzila i dala swoje piwo oraz soki ale moge sie mylic. Jezeli ktos potwierdzi, ze blendu lub butelkowanie bylo w browarze Fortuna no problem od razu dodam do bazy.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaLast edited by metalsrem; 2017-08-16, 19:11.Browar domowy SKOTARComment
-
U Kopyra na blogu jest napisane, że piwo robione w Fortunie i w komentarzach pisał że sam lambik był przywieziony z Belgii. Skoro tam był i współpracuje z browarem przy tym piwie, to chyba wiarygodne źródło.Last edited by metalsrem; 2017-08-16, 19:45.Browar domowy SKOTARComment
Comment