Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19258

    Może być Marysia. Pasuje?

    Comment

    • kaczka116
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2015.10
      • 1351

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      Może być Marysia. Pasuje?
      A faktycznie uwarzone w...?

      Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
      Untappd

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19258

        Faktycznie uwarzone w Szczyrzycu.

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          Faktycznie uwarzone w Szczyrzycu.
          Uderz w stol to nozyce sie odezwa :P niech Dyczkin sie zajmie dodawaniem tych pozycji

          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19258

            Skoro dodaje się piwa, które na etykietach nie mają oznaczonego miejsca warzenia, nie ma też takiej informacji na stronie WWW (jeśli jest) lub profilu FB na podstawie domniemań i zgłoszeń osób w tym miejscu, które jak widać są naznaczone stygmatem wiedzy absolutnej to czemu mnie odmawiasz tego przywileju.
            Powoli rośnie ilość browarów, które ukrywają lub mijają się z prawdą z miejscem warzenia. Czy to oznacza, że mamy je nie dodawać, jakby w ogóle nie istniały?
            Firma Pana Czepiela, mimo, że ma dwa browary, dwu gł. piwowarów faktycznie działa jak jeden podmiot. A piwa warzy się na bieżąco tam gdzie jest wolny tank. Informacja na etykiecie o miejscu warzenia też może być obarczona błędem, bo misternie ułożony plan fermentowni mogą zakłócić zdarzenia, które w obliczu fizycznych kosztów nikt nie będzie brał na siebie. Warzy się tam gdzie jest miejsce w tanku. Zwłaszcza jak ma się na karku 8 lub więcej (nie wiem ile w tym momencie) kontraktów.

            Comment

            • dzidek1960
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.01
              • 1548

              Browar Jana,
              LF
              blg 8
              alk. 3,2% obj.

              Słód Pilzeński, chmiele Magnat i Sybilla, drożdże W34/70

              Prawdopodobnie jest to Laska Nebeska rozlana dla "Labirynt Fryzur" (leszczyński salon fryzjerski) i dostępne tylko w Lesznie i najbliższej okolicy.
              "Ma jednak kraj polski napój warzony
              z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
              piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
              do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
              mieszkańców, lecz i cudzoziemców
              wybornym smakiem"
              Jan Długosz, Historie Piwne
              Moja strona www w początkowym okresie budowy

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19258

                Farmer's Wife -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61217
                Rock of Ages -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61218

                Wystarczy?

                Comment

                • kaczka116
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2015.10
                  • 1351

                  Wedlug ratebeera wszystko jest w Gryfie oprocz jakichs 2 piw. W dzienniku 2 piwa albo 3 widnieja w Marysi wiec przyjmijmy wersje Gryfowa. To nie znaczy, ze tak jest. Widocznie moga warzyc w 2 szczyrzycach. Slyszalem ze ma sie otworzyc 3 browar który ma przejac Brokreacja tamze.

                  Dlatego nie szanuje kontraktowcow, ktore ukrywaja miejsce warzenia na etykiecie a na pytanie na fb milcza.

                  Dla mnie jest to znaczaca informacja jezeli browar warzy kontraktowo w wiecej niz 2 miejscach.

                  Moze czas zmienic zasade dziennika i po prostu rozdzielic browary fizyczne i kontaktowe? Moze cos w stylu ratebeera? Niestety czesto zle zakotwiczone sa piwa, ciezko jest je przenieść i trudniej znalezc przy tej liczbie kontraktow.

                  Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                  Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                  Untappd

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19258

                    Ja trzymałem się tego, że postawili w zeszłym roku, nową dużą warzelnię w Marysi. Właśnie dla kontraktów, no bo przecież nie dla samej restauracji jest 20 hl. Dodatkowo ostatnie piwa w bazie są z Marysi. RateBeer też tworzą ludzie i sam tam możesz je dodać. Mod je tylko zatwierdza. Weryfikacji nie ma żadnej, tylko wiedza moda, a ta jak widać jest wszędzie znikoma skoro browary tają miejsce warzenia.
                    BTW, przypomina mi się akcja sprzed lat gdy z petycją występowaliśmy (także w imieniu Bractwa Piwnego) o zaprzestanie przez koncerny ukrywania miejsca warzenia. Jak widać kraft nie wiele się różni od koncernów. Biznes jest biznes!

                    Comment

                    • Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

                      Może się to Wam nie spodobać, ale...:

                      Gryf [Beer City]
                      Krak (bez numeracji)
                      A: 5,9%
                      E: 13,0
                      English IPA

                      Robi się bajzel z tymi gośćmi z Wawelu, ale to już od jakiegoś czasu .

                      Comment

                      • MarcinKa
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2005.02
                        • 2736

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano
                        Browar: Nepomucen
                        Nazwa: [Nepomucen][Borderline] White is Black
                        Ekstrakt: 15,4° Plato
                        Alkohol 6.2%
                        Styl: Double Dark Grodziskie
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                        Od dawna w bazie

                        Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                        Coś tu jest nie tak. To co jest na forum to Black is White (2,8/7,7), i takiego piwa Nepomucena i Borderline nigdzie nie znalazłem (ani RB, ani fb...).
                        Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
                        Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???
                        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

                        Comment

                        • kaczka116
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2015.10
                          • 1351

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
                          Coś tu jest nie tak. To co jest na forum to Black is White (2,8/7,7), i takiego piwa Nepomucena i Borderline nigdzie nie znalazłem (ani RB, ani fb...).
                          Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
                          Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???
                          Poprawic. Info bralem z fb Nepomucena

                          Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                          Untappd

                          Comment

                          • Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9787

                            Beer City warzy teraz także piwo Kacper Ryx w Gryfie, parametry 5% i 12*.

                            Comment

                            • MLT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.12
                              • 1047

                              Proszę o dodanie

                              browar: Beer Bros
                              nazwa piwa: Citrus Wheat
                              ekstrakt (jeśli jest podany): 13
                              alkohol: 4,5
                              gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): American wheat

                              Comment

                              • MLT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.12
                                • 1047

                                Oraz

                                browar: Browar Stu Mostów
                                nazwa piwa: Salamander Bilberry Milkshake IPA
                                ekstrakt (jeśli jest podany): 17
                                alkohol: 6

                                Comment

                                Przetwarzanie...