Może być Marysia. Pasuje?
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Skoro dodaje się piwa, które na etykietach nie mają oznaczonego miejsca warzenia, nie ma też takiej informacji na stronie WWW (jeśli jest) lub profilu FB na podstawie domniemań i zgłoszeń osób w tym miejscu, które jak widać są naznaczone stygmatem wiedzy absolutnej to czemu mnie odmawiasz tego przywileju.
Powoli rośnie ilość browarów, które ukrywają lub mijają się z prawdą z miejscem warzenia. Czy to oznacza, że mamy je nie dodawać, jakby w ogóle nie istniały?
Firma Pana Czepiela, mimo, że ma dwa browary, dwu gł. piwowarów faktycznie działa jak jeden podmiot. A piwa warzy się na bieżąco tam gdzie jest wolny tank. Informacja na etykiecie o miejscu warzenia też może być obarczona błędem, bo misternie ułożony plan fermentowni mogą zakłócić zdarzenia, które w obliczu fizycznych kosztów nikt nie będzie brał na siebie. Warzy się tam gdzie jest miejsce w tanku. Zwłaszcza jak ma się na karku 8 lub więcej (nie wiem ile w tym momencie) kontraktów.Comment
-
Browar Jana,
LF
blg 8
alk. 3,2% obj.
Słód Pilzeński, chmiele Magnat i Sybilla, drożdże W34/70
Prawdopodobnie jest to Laska Nebeska rozlana dla "Labirynt Fryzur" (leszczyński salon fryzjerski) i dostępne tylko w Lesznie i najbliższej okolicy."Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowyComment
-
Farmer's Wife -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61217
Rock of Ages -> https://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=61218
Wystarczy?Comment
-
Wedlug ratebeera wszystko jest w Gryfie oprocz jakichs 2 piw. W dzienniku 2 piwa albo 3 widnieja w Marysi wiec przyjmijmy wersje Gryfowa. To nie znaczy, ze tak jest. Widocznie moga warzyc w 2 szczyrzycach. Slyszalem ze ma sie otworzyc 3 browar który ma przejac Brokreacja tamze.
Dlatego nie szanuje kontraktowcow, ktore ukrywaja miejsce warzenia na etykiecie a na pytanie na fb milcza.
Dla mnie jest to znaczaca informacja jezeli browar warzy kontraktowo w wiecej niz 2 miejscach.
Moze czas zmienic zasade dziennika i po prostu rozdzielic browary fizyczne i kontaktowe? Moze cos w stylu ratebeera? Niestety czesto zle zakotwiczone sa piwa, ciezko jest je przenieść i trudniej znalezc przy tej liczbie kontraktow.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
-
Ja trzymałem się tego, że postawili w zeszłym roku, nową dużą warzelnię w Marysi. Właśnie dla kontraktów, no bo przecież nie dla samej restauracji jest 20 hl. Dodatkowo ostatnie piwa w bazie są z Marysi. RateBeer też tworzą ludzie i sam tam możesz je dodać. Mod je tylko zatwierdza. Weryfikacji nie ma żadnej, tylko wiedza moda, a ta jak widać jest wszędzie znikoma skoro browary tają miejsce warzenia.
BTW, przypomina mi się akcja sprzed lat gdy z petycją występowaliśmy (także w imieniu Bractwa Piwnego) o zaprzestanie przez koncerny ukrywania miejsca warzenia. Jak widać kraft nie wiele się różni od koncernów. Biznes jest biznes!Comment
-
Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Coś tu jest nie tak. To co jest na forum to Black is White (2,8/7,7), i takiego piwa Nepomucena i Borderline nigdzie nie znalazłem (ani RB, ani fb...).
Natomiast to co zgłaszał fuliano (White is Black 6,2/15,4 mam w butelce).
Wydaje mi się, że trzeba to poprawić, ale może to nowość???
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaComment
Comment