Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Staropolski
Karaibski BEERat
E: 11%wag
A: 4,8%obj
Pacific
Staropolski
Cfany zBEER
E: 10,5%wag
A: 4,8%obj
Lager
Staropolski
Teddy BEER
E: b/d
A: 4,2%obj
Miodowe
Staropolski
RoBEER Hood
E: 12%wag
A: 5,5% obj
Lager
Staropolski
BEERło króla
E: b/d
A: 4,4%obj
KokosoweComment
-
Żywiec
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar:Żywiec
nazwa piwa: Sesyjne IPA..
ekstrakt (jeśli jest podany): 12*
alkohol: 5%
kod kreskowy:ll
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy):India Pale Ale Chmielone na zimno.
Dziękuję za zrozumienieNa pochybel psubratom !Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Browar: Browar Jana
Nazwa: Pszeniczne
Ekstrakt: 12,5 plato
Alkohol: 5,6% objętości
Styl: Hefeweizen
Kod kreskowy: 5902429980015Comment
-
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.Comment
-
Ja też tak obstawiam.
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.
Nawet Amerykańskie Pszeniczne jest lagerem warzonym w Żywcu.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
-
Ok zgłaszam trzeci raz Piwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %Comment
-
Ok zgłaszam trzeci raz Piwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
Comment