Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki
    Znalazłem w bazie, że to niby Perun, ale to przecież Wąsosz jest.
    dlatego mowie, zglos Artowi, nie dublujmy
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

    Comment

    • bax
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2003.10
      • 234

      Staropolski
      Karaibski BEERat
      E: 11%wag
      A: 4,8%obj
      Pacific

      Staropolski
      Cfany zBEER
      E: 10,5%wag
      A: 4,8%obj
      Lager

      Staropolski
      Teddy BEER
      E: b/d
      A: 4,2%obj
      Miodowe

      Staropolski
      RoBEER Hood
      E: 12%wag
      A: 5,5% obj
      Lager

      Staropolski
      BEERło króla
      E: b/d
      A: 4,4%obj
      Kokosowe

      Comment

      • aardvark
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.06
        • 89

        Jędrzejów (LB)
        Boorg Mocne
        E ?
        A 7,2% obj.
        5901529064632
        jasne mocne, puszka 500 ml z Netto

        Comment

        • stegart
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.06
          • 110

          Browar: Łódzkie
          Nazwa: Argus Rubi Jabłko
          Ekstrakt: ?
          Alkohol: 4,5%
          Styl: radler

          Browar: Okocim (Brzesko)
          Nazwa: Okocim Radler Truskawka z Kwiatem Lipy
          Ekstrakt: ?
          Alkohol: 2,0%
          Styl: radler

          Comment

          • witold68
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.09
            • 142

            Żywiec

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
            No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
            Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:

            browar:Żywiec
            nazwa piwa: Sesyjne IPA..
            ekstrakt (jeśli jest podany): 12*
            alkohol: 5%
            kod kreskowy:ll
            gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy):India Pale Ale Chmielone na zimno.

            Dziękuję za zrozumienie
            Na pochybel psubratom !

            Comment

            • kaczka116
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2015.10
              • 1351

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witold68
              A ja myślę że to Zamkowy. W Żywcu nie robią piw górnej fermentacji. No i nie India Pale Ale a Sesje IPA

              Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
              Last edited by kaczka116; 2018-04-19, 17:06.
              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
              Untappd

              Comment

              • jacekwerner
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 2846

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                A ja myślę że to Zamkowy. W Żywcu nie robią piw górnej fermentacji. No i nie India Pale Ale a Sesje IPA

                Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                Sesyjne IPA
                Ochotnicza Straż Piwna
                BAZA = 7446

                Comment

                • kaczka116
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2015.10
                  • 1351

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner
                  Sesyjne IPA
                  Sorry autokorekta w telefonie

                  Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                  Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                  Untappd

                  Comment

                  • jacekwerner
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 2846

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                    Sorry autokorekta w telefonie

                    Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                    Znam ten ból, swoją drogą ta technika to nas kiedyś zgubi ...
                    Ochotnicza Straż Piwna
                    BAZA = 7446

                    Comment

                    • DariuszSawicki
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2012.08
                      • 2869

                      Browar: Browar Jana
                      Nazwa: Pszeniczne
                      Ekstrakt: 12,5 plato
                      Alkohol: 5,6% objętości
                      Styl: Hefeweizen
                      Kod kreskowy: 5902429980015

                      Comment

                      • telek
                        Podpułkownik Chmielowy
                        🥛🥛🥛
                        • 2011.05
                        • 552

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                        A ja myślę że to Zamkowy. W Żywcu nie robią piw górnej fermentacji. No i nie India Pale Ale a Sesje IPA
                        Ja też tak obstawiam.
                        W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
                        A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
                        Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
                        Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
                        Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
                        Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
                        ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
                        Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.

                        Comment

                        • kaczka116
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2015.10
                          • 1351

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek
                          Ja też tak obstawiam.
                          W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
                          A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
                          Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
                          Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
                          Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
                          Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
                          ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
                          Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.
                          No i Saison był warzony i Porter wrócił podobno do Cieszyna.

                          Nawet Amerykańskie Pszeniczne jest lagerem warzonym w Żywcu.

                          Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                          Untappd

                          Comment

                          • Jaroslav
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            🍼
                            • 2005.10
                            • 967

                            Ok zgłaszam trzeci raz Piwa poniżej, były dodane omyłkowo do
                            Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:

                            Browar: Brovaria
                            Nazwa: Vanilla Milk Stout
                            Ekstrakt: 17 %
                            Alkohol: 6 %

                            Browar: Brovaria
                            Nazwa: ESB
                            Ekstrakt: 15 %
                            Alkohol: 6,2 %

                            Browar: Brovaria
                            Nazwa: Żytnie IPA
                            Ekstrakt: 15 %
                            Alkohol: 6,2 %

                            Dodatkowo zgłaszam:

                            Browar: Brovaria
                            Nazwa: Witbier
                            Ekstrakt: 14 %
                            Alkohol: 5,8 %

                            Comment

                            • kaczka116
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2015.10
                              • 1351

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
                              Ok zgłaszam trzeci raz Piwa poniżej, były dodane omyłkowo do
                              Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:

                              Browar: Brovaria
                              Nazwa: Vanilla Milk Stout
                              Ekstrakt: 17 %
                              Alkohol: 6 %

                              Browar: Brovaria
                              Nazwa: ESB
                              Ekstrakt: 15 %
                              Alkohol: 6,2 %

                              Browar: Brovaria
                              Nazwa: Żytnie IPA
                              Ekstrakt: 15 %
                              Alkohol: 6,2 %

                              Dodatkowo zgłaszam:

                              Browar: Brovaria
                              Nazwa: Witbier
                              Ekstrakt: 14 %
                              Alkohol: 5,8 %
                              To zgłoś Artowi nie nam. On zmienia macierzyste browary, my tylko dodajemy

                              Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                              Untappd

                              Comment

                              • Jaroslav
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                🍼
                                • 2005.10
                                • 967

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
                                To zgłoś Artowi nie nam. On zmienia macierzyste browary, my tylko dodajemy

                                Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                                Ok, poszło na PW.

                                Comment

                                Przetwarzanie...