To już enty pomysł wykorzystania w nazwie różnej formy słowa Wrocław przez pozawrocławski browar. Zresztą lata temu stosowany przez Lwówek również. Jak do tej pory żaden się nie przyjął.
Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ciekawe czy da rade kupić z beki we Wrocławiu?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dodałem Wrocławskie oraz dwa piwa z Krajana dla Dionizosa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Browar Południe
Krakowiak Nieklarowny
alk 6% obj.
ekstrak 12% wag."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Po prostu tego drugiego nie będę czytać, to się nauczycie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Brovaria Poznań
Brovaria Zimowe
Ekstrakt: 15%
Alkohol: ?
Według opisu znalezionego na stoliku lokalu: piwo typu Kölsch (jak na Kölsch to chyba trochę nietypowy ekstrakt ), warzone ze słodu pilzneńskiego, fermentacja górna.Comment
-
Sorry Pendi tamten temat jest podłączony na kilku stronach jako miejsce do zgłaszania nowych piw. Jako że mam teraz niestety inne sprawy na głowie nie mogę się zająć zaktualizowaniem tego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Comment
Comment