Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
Harpagan warzy w Gryfie i to piwo już jest i Przedpiekle BA również
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
A mi na stoisku powiedział, już nie pamiętam kto, że w Kamionce. Nawet specjalnie zapisałem.
A w dzienniku widzę Przedpiekle i Przedpiekle Red Wine aaaaaaa...... to właśnie red wine
Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2018-10-30, 14:57.
A mi na stoisku powiedział, już nie pamiętam kto, że w Kamionce. Nawet specjalnie zapisałem.
A w dzienniku widzę Przedpiekle i Przedpiekle Red Wine aaaaaaa...... to właśnie red wine
To trzeba poprosić Arta o przeniesienie do Kamionki
Jeszcze dodam co do browaru Nook, nie jestem na 100% pewien czy wszystkie piwa są z Błonia, różne datowniki i różne opakowania (kartony) zapakowane. Postaram się dowiedzieć. Na jednym jest na pewno Błonie bo ma taki sam datownik jak Raduga
Na etykiecie napisano "Wyprodukowano na zlecenie Doctor Brew" ale linki do społecznościówek prowadzą do Browaru Kulturka. Spółka córka?
Odnośnie stylu: co prawda nazwa piwa sugeruje jakieś wheat ale, jednak w opisie jest mowa o goździkach i bananach...
Śmierdzi mi to klonem Doctor Brew Hans Weizen... Ale to tylko luźne skojarzenie.
Ech ci nasi kontraktowcy (nie wszyscy)...
Na etykiecie napisano "Wyprodukowano na zlecenie Doctor Brew" ale linki do społecznościówek prowadzą do Browaru Kulturka. Spółka córka?
Odnośnie stylu: co prawda nazwa piwa sugeruje jakieś wheat ale, jednak w opisie jest mowa o goździkach i bananach...
Śmierdzi mi to klonem Doctor Brew Hans Weizen... Ale to tylko luźne skojarzenie.
Ech ci nasi kontraktowcy (nie wszyscy)...
Jak doctory to na pewno Kościerzyna, tam robią te cholerne przeklejki i browary matka. A daj jak masz etykietę?
Cały widz polega na tym, że nie wszyscy mają piwo w ręku, gdy je zgłaszają. No chyba, że jest taki wymóg?! Sporo piw pojawia się tylko w formie beczkowej/petainerowej i informacja jest w tym wypadku szczątkowa.
Browar: Mazurski
Nazwa: Mazurskie American Pils
Ekstrakt: 10 BLG
Alkohol: 3,6% objętości
Styl: jak w nazwie, piwo dolnej fermentacji z chmielem Columbus
Kod kreskowy: 5906874812198
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment