Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yavo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2009.03
    • 910

    Browar Szpicbródka

    Info z ichniejszego FB:

    Prudential - Florida IPA z sokiem i skórkami pomarańczy i limonek, 14 Blg / 5,1% alk.

    Junior - Pale Ale wypełnione chmielami Azacca i Citra

    Juniora nie kupujcie, ohyda. Kolor ścierki, smak ścierki. APĘ robię lepszą.

    Comment

    • kaczka116
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2015.10
      • 1351

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
      Info z ichniejszego FB:

      Prudential - Florida IPA z sokiem i skórkami pomarańczy i limonek, 14 Blg / 5,1% alk.

      Junior - Pale Ale wypełnione chmielami Azacca i Citra

      Juniora nie kupujcie, ohyda. Kolor ścierki, smak ścierki. APĘ robię lepszą.
      Jaki browar?

      Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
      Nie mów hop zanim nie nachmielisz
      Untappd

      Comment

      • yavo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2009.03
        • 910

        Jak w tytule posta - Browar Szpicbródka.

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak w tytule posta - Browar Szpicbródka.
          Ale gdzie uwarzone?

          Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • yavo
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛🥛
            • 2009.03
            • 910

            A nie wiem, nie znalazłem na FB informacji

            Comment

            • kaczka116
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2015.10
              • 1351

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi
              A nie wiem, nie znalazłem na FB informacji
              Niestety nie dodamy Ci tego jak nie wiadomo gdzie

              Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
              Nie mów hop zanim nie nachmielisz
              Untappd

              Comment

              • yavo
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🥛🥛🥛🥛
                • 2009.03
                • 910

                Browar Palatum, Columbus
                Vermont Oat Pale Ale
                Ekstrakt: 11.3%, Alkohol: 4.7%

                Słód owsiany, słód jęczmienny, płatki owsiane, chmiel Columbus.
                Kod EAN: 5903246010213.

                Bardzo dobre swoją drogą, 9.50 zł zakupione u Pana Arka na Pejzażowej.

                Comment

                • fuliano
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1835

                  Browar: Piwne Podziemie
                  Nazwa: Triple Vision
                  Ekstrakt: 18,5% wagi
                  Alkohol: 8,5% objętości
                  Styl: DDH Imperial West Coast IPA

                  Browar: Artezan
                  Nazwa: Too Young to be Herod 2018
                  Ekstrakt: 21% wagi
                  Alkohol: 10% objętości
                  Styl: Christmas Stout (z prażonym kakaowcem i wędzonymi śliwkami)

                  Browar: Palatum
                  Nazwa: [Palatum] [ Szałpiw] Cécile
                  Ekstrakt: 20,5% wagi
                  Alkohol: 9,3% objętości
                  Styl: Belgian Quadrupel

                  Browar: Palatum
                  Nazwa: [Palatum] Hibernia Whisky BA
                  Ekstrakt: 20,5% wagi
                  Alkohol: 8,7% objętości
                  Styl: Xmas Barley Wine Whisky BA

                  Comment

                  • bax
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2003.10
                    • 234

                    Bielawska Wytwórnia Napojów

                    Sowie pszeniczne
                    E - 12,6 % wag
                    A - 5,6% obj

                    Sowie bursztynowe
                    E - 13,8% wag
                    A - 6,3% obj

                    Comment

                    • dadek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍺🍺
                      • 2005.09
                      • 4702

                      Burdel z Harpaganami w spisie piw!
                      Chłopaki mi podali jak powinno być.
                      NIE były warzone w Gryfie a w:
                      - Klątwy Mastalerza - Jan Olbracht w Piotrkowie Trybunalskim
                      - Ezoteryczne Szuwary - Kamionka
                      - Korkotrampki Popłochu - Browars

                      NIE były warzone w Kamionce a w:
                      - Kuracja Szamana - Gryf
                      - Ostoja Chaosu - Gryf
                      - Świszczy Pała - Księży Młyn

                      Proszę o zmianę miejsc warzenia.

                      Comment

                      • majeure
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2011.03
                        • 315

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Burdel z Harpaganami w spisie piw!
                        Chłopaki mi podali jak powinno być.
                        NIE były warzone w Gryfie a w:
                        - Klątwy Mastalerza - Jan Olbracht w Piotrkowie Trybunalskim
                        - Ezoteryczne Szuwary - Kamionka
                        - Korkotrampki Popłochu - Browars

                        NIE były warzone w Kamionce a w:
                        - Kuracja Szamana - Gryf
                        - Ostoja Chaosu - Gryf
                        - Świszczy Pała - Księży Młyn

                        Proszę o zmianę miejsc warzenia.
                        Kolega kaczka116 do tablicy - pierwsze 5 z 6 wymienionych powyżej piw to ty wprowadziłeś do bazy (a nie były one zgłoszone przez innych browarbizowiczów) - doceniam twój wkład pracy na rzecz forum browar.biz, ale może powinieneś lepiej weryfikować swoje źródła, nawet jeżeli są nimi wpisy na forum (by the way, to nie są jedyne twoje błędy; kojarzę jeszcze co najmniej 2, na które trafiłem). Szczególnie że nikt poza ART'em tych błędów nie może skorygować, a ART od 2 lat wątek "Zmiany parametrów piw" 'omija szerokim łukiem'.

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          Brovarnia
                          Świąteczne
                          A.: ? %
                          E.: ? %
                          brown ale

                          Lubrow
                          Rose Polish Pale Ale
                          A.: 5,3 %
                          E.: 13 %
                          pale ale

                          Piwnica Rajców
                          Marcowe
                          A.: 5,5 %
                          E.: 14 %

                          Piwnica Rajców
                          American Pale Ale
                          A.: 5,5 %
                          E.: 13 %

                          Piwnica Rajców
                          Świąteczny Stout
                          A.: 5 %
                          E.: 15 %

                          Piwnica Rajców
                          Jasne Pełne
                          A.: 5 %
                          E.: 12 %
                          jasne górnej fermentacji

                          Comment

                          • kaczka116
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2015.10
                            • 1351

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedzi
                            Kolega kaczka116 do tablicy - pierwsze 5 z 6 wymienionych powyżej piw to ty wprowadziłeś do bazy (a nie były one zgłoszone przez innych browarbizowiczów) - doceniam twój wkład pracy na rzecz forum browar.biz, ale może powinieneś lepiej weryfikować swoje źródła, nawet jeżeli są nimi wpisy na forum (by the way, to nie są jedyne twoje błędy; kojarzę jeszcze co najmniej 2, na które trafiłem). Szczególnie że nikt poza ART'em tych błędów nie może skorygować, a ART od 2 lat wątek "Zmiany parametrów piw" 'omija szerokim łukiem'.
                            Jak Ci się nie podoba to zgłaszaj te piwa. Zauważ ile ja wyszukuje piw zanim ktoś je zgłosi a niekiedy bardzo długo brak tych piw w bazie. Mi na stoisku Harpagana na jakimś festiwalu powiedzieli, że warzą w Gryfie, a w Kamionce tam coś jeszcze leżakuje. Co do najnowszego piwa ok pospiesyzylem się. Jakbym miał uprawnienia do zmiany yo bym od razu swoje i Dyczkina błędy poprawiał. Jak masz taki problem, że źle dodaje to proszę, zgłaszaj je, z dobrze zakotwiczonym browarem fizycznym. Jakos nie widzialem, żebyś się udzielal tutaj zbyt często (albo mi się avatar nie rzucił w oczy)

                            A zresztą, dużo browarów nie umieszcza miejsca warzenia na etykiecie i jest to niekiedy intuicja, datownik lub zapytanie się u źródła, które nie zawsze odpisze (tyczy się najnowszego piwa Harpaganów między innymi)

                            Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
                            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                            Untappd

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

                              Kolega się stara i go skopali... jakie to typowe na browar.biz
                              majeure, dadek, a może by trochę pokory?! Już nas niewielu zostało, którym się chce coś robić...

                              Comment

                              • becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

                                Tarczyn
                                Russian Imperial Stout
                                E.25%
                                A.10%
                                ris
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X