Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koshack
    Browar: Maltgarden

    Nazwa piwa: Fireplace Chronicles

    Ekstrakt (jeśli jest podany): 25.00% wag.

    Alkohol: 10,00%obj.

    Kod kreskowy: 5907710943182

    Gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy):Porter Imperialny
    Maltgarden postawiło swój browar?

    Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19258

      Pilica najpewniej w ReCrafcie jak pozostałe piwa

      Hellżbieta
      15 blg
      6% alk.
      stout

      Poza tym reszta piw "browaru" Ciupaga pewnie też z Wąsosza jak pozostałe

      Ciupaga Pszeniczne
      12 blg
      5,5% alk.

      Ciupaga Malinowe
      12 blg
      5,2% alk.

      Ciupaga Porzeczkowe
      12 blg
      5,2% alk.

      Ciupaga Vermont IPA
      15 blg
      5,8% alk.

      Ciupaga Na Grzane
      15,1 blg
      6,4% alk.

      Ciupaga AIPA Bez Prądu
      6,5 blg
      0,5% alk.

      Ciupaga AIPA Bez Prądu Limonka
      6,5 blg
      0,5% alk.

      Ciupaga AIPA Bez Prądu Wiśnia
      6,5 blg
      0,5% alk.
      Last edited by e-prezes; 2019-12-08, 14:55.

      Comment

      • fuliano
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1835

        Browar: ?
        Nazwa: [Rockmill] Merry Cranberry
        Ekstrakt: 28°Blg
        Alkohol: 11%
        Styl: Cranberry Barley Wine

        Browar: Hopium
        Nazwa: BA Series #5
        Ekstrakt: 19°Blg
        Alkohol: 7%
        Styl: DDH New Zealand Imperial Black IPA Whisky BA

        Browar: Bojanowo
        Nazwa: Bojan Sherry RIS
        Ekstrakt: 24°Blg
        Alkohol: 9,5%
        Styl: Sherry Imperial Stout

        Comment

        • levar
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.11
          • 67

          browar: Jabłonowo
          nazwa piwa: [Manufaktura Piwna] Piwo na miodzie z pigwowcem
          alkohol: 4,9%
          kod kreskowy: 5902705002356
          gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): lager

          Comment

          • toto
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.12
            • 949

            Browar: Such a Beer
            Piwo: Such a DeXter
            E.: 17
            A.: 7
            foreign extra stout

            Comment

            • bax
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.10
              • 234

              Racibórz
              Monachijskie ciemne
              E: 13*
              A: 4,9%

              Comment

              • Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9043

                browar: FOLGA
                nazwa piwa: Thyme & Lemon Session Saison
                ekstrakt: 11*
                alkohol: 4,6%
                kod kreskowy: 5902860 691082
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                Comment

                • stegart
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.06
                  • 110

                  Browar: Połczyn-Zdrój
                  Nazwa: Połczyńskie na Miodzie Drahimskim z nutą Maliny i Imbirem
                  Ekstrakt: ?
                  Alkohol: 5,0%
                  Styl: miodowe (z dodatkami)

                  Comment

                  • kaczka116
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2015.10
                    • 1351

                    Z wywiadu u Docenta z browarem Łańcut wynika na to, że Pinta nadal tam warzy Pinty miesiąca w takim razie do Arta prośba o przeniesienie takich piw jak:
                    Abra Kadabra (z Pinty do Łańcuta)
                    Amadeo Deo (z Pinty do Łańcuta)
                    Onse Madonse (z Na Jurze do Łańcuta)
                    Eus Deus (z Na Jurze do Łańcuta)
                    Riki Tiki (z Na Jurze do Łańcuta)
                    Ence Pence (z Na Jurze do Łańcuta)
                    Tere Fere (z Na Jurze do Łańcuta)
                    oczywiście jako kontrakt Pinty

                    Apli Papli jak wyszło w butelce równolegle to widniało jako Zarzecze, więc tutaj chyba się nie wyrobili w Łańcucie.
                    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                    Untappd

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      tak na przyszłość nie ma czegoś takiego jak Browar TEY, to jest marka piw wypuszczanego przez Browar Sady na rynek Poznański
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • Zybex
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2012.07
                        • 222

                        Browar: Pracownia Piwa
                        Nazwa: Dry Stout
                        Ekstrakt:
                        Alkohol:

                        Comment

                        • Zybex
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2012.07
                          • 222

                          Browar: Rock Browar
                          Nazwa: West Coast IPA
                          Ekstrakt: 15,4
                          Alkohol: 6,9

                          Comment

                          • Zybex
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2012.07
                            • 222

                            Browar: Marysia
                            Nazwa: Szczyrzyckie Porter
                            Ekstrakt: 24
                            Alkohol: 9,3

                            Comment

                            • Gringo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2007.07
                              • 2156

                              B: Czarter
                              P: Oatmeal Cofee Stout
                              A: 5,5%
                              E: b/d

                              B: Czarter
                              P: AIPA
                              A: 5,6%
                              E: b/d

                              Czarter ma stoisko na jarmarku w Katowicach z lanymi i butelkowymi

                              Comment

                              • dadek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍺🍺
                                • 2005.09
                                • 4684

                                Piwa z browaru Piwne Podziemie:

                                Nazwa: Fruited Berliner
                                Ekstrakt: 12,9°Blg
                                Alkohol: 4,3%
                                Gatunek: Pinneaple Peach & Passion Fruit Berliner Weisse

                                Nazwa: Yellow Bite
                                Ekstrakt: 12,9°Blg
                                Alkohol: 5%
                                Gatunek: APA

                                Nazwa: Insane Hop Slap
                                Ekstrakt: 19°Blg
                                Alkohol: 8%
                                Gatunek: New England Double IPA

                                Browar: Zapanbrat [Trzech Kumpli]
                                Nazwa: Lifesaver
                                Ekstrakt: 10,5°Blg
                                Alkohol: 4,2%
                                Gatunek: Australian Session Pale Ale

                                Browar: Zapanbrat [Trzech Kumpli]
                                Nazwa: Ivar
                                Ekstrakt: 26°Blg
                                Alkohol: 10,4%
                                Gatunek: Imperial Baltic Porter Peated Whisky BA

                                Comment

                                Przetwarzanie...