browar: Browarmia
piwo: Dymione
styl: rauchbier
E. 16,5%
A. 6,5%
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
No nie do końca po kolei wg zasad, ale dzięki za dodanie stylu.
Zatem jeszcze raz, bardzo proszę o podawanie w takiej kolejności - będzie mi łatwiej nie pomylić ekstraktu z alkoholem przy wprowadzaniu do bazy:
Browar:
Nazwa piwa:
Gatunek:
Alkohol:
Ekstrakt:
Kod kreskowy:
Kod browaru koncernowego:
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z tego co widziałem na etykiecie to ekstrakt 14 i 5,6 abv
Dokładnie. Są rozbieżności w tym co na etykietach, w tym co w przewodniku festiwalowym i w tym co było mówione na stoiskach. Może z parametrami premier festiwalowych trzeba trochę zaczekać.
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
Z nowych piw które pojawiły się na Birofiliach 2013 wyczaiłem jeszcze:
Kaszebska Korona - Koźlak Majowy
Kaszebska Korona - Bitter
Widawa - Simcoe Pils
Zadyma - Lager
Niestety nie wiem jakie będą oficjalne nazwy i jakie były parametry. Czy Zadyma to nie było Jasne ?
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
W przewodniku zapewne jest błąd, bo pszenicą była kochanica, a gorycz wg. moich informacji miał być APA.
Comment