Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 12-2006
    • 949

    Browar: Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva
    Piwo: Pszeniczne
    Gatunek: hefe-weizen
    Nic więcej nie wiem na jego temat.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 03-2006
      • 13952

      Dowiedziałem się od kelnera w Starej Zajezdni, że pszeniczne mają od wielkiego dzwonu, na specjalne okazje, gdy mają w hangarze duże imprezy, stąd wnioskuję, że nie jest to ich produkcja, tylko przywożą ze Spiża. Gdyby to była ich produkcja, to sprzedaż byłaby w miarę regularna, a nie dostosowana do imprez. Pod koniec kwietnia imprezy nie było, więc i piwa nie oferowali - tylko jasne i ciemne.
      Zatem proszę nie zgłaszać tego piwa, chyba że byliście świadkiem jego warzenia w Krakowie.
      Last edited by Pendragon; 19-07-2013, 10:07.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 09-2005
        • 9776

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
        ...tylko jasne i ciemne.
        ... i miodowe .

        Comment

        • Cannabee776i99
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 08-2009
          • 658

          Browar: Pracownia Piwa
          Nazwa: Crack
          Gatunek: American Stout
          Alk: 4,7%
          Ekstrakt: 12%

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 03-2006
            • 13952

            Browar: Jan Olbracht
            Nazwa piwa: White Summer
            Gatunek: pszeniczne - witbier
            Alkohol: 5.0%
            Ekstrakt: 12.5*

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • PociungWidmo
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 11-2012
              • 109

              Browar: Lech
              Nazwa piwa: Redd's Apple Dry
              Alkohol: 2,5%
              Ekstrakt: ?
              Kod kreskowy: 5901359024745
              Kod browaru koncernowego: 271301
              Piwo o smaku jabłkowo-miętowym

              Comment

              • DariuszSawicki
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 08-2012
                • 2869

                Browar: Kormoran
                Nazwa piwa: Podróże Kormorana
                Gatunek: Witbier
                Alkohol: 4.6%
                Ekstrakt: 12.5% wagi
                Kod: 5902528221125
                Cena: 5.40 zł.
                Smaczny witbier z gęstą pianą i z klasycznymi dodatkami ( kolendra, skórki pomarańczy) . W składzie jest też owies. Może lekko za kwaskowaty.
                Last edited by DariuszSawicki; 19-07-2013, 16:26.

                Comment

                • witold68
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 09-2009
                  • 142

                  zgłoszenie nowgo piwa

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                  No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
                  Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:

                  browar: .Warka...
                  nazwa piwa: Leżajsk Rześki....
                  ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
                  alkohol: 4,7%
                  kod kreskowy: 5900227001185....
                  gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....

                  Dziękuję za zrozumienie
                  nowe piwo
                  Na pochybel psubratom !

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 03-2006
                    • 13952

                    Ten Leżajsk z Warki już był zgłoszony kilka wpisów wcześniej.
                    Ludzie, przejrzyjcie sobie temat te kilka wpisów do tyłu zanim coś napiszecie.
                    Bardzo proszę.
                    Last edited by Pendragon; 20-07-2013, 09:17.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • yaro74
                      PremiumUżytkownik
                      • 09-2012
                      • 2089

                      Browar: Grodzka 15
                      Piwo: Witbier
                      Ekstrakt: 11-12,9°
                      Alkohol: 4,5-5,5%

                      Comment

                      • fans
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 04-2010
                        • 195

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74
                        Browar: Grodzka 15
                        Piwo: Witbier
                        Ekstrakt: 11-12,9°
                        Alkohol: 4,5-5,5%
                        Ubiegłoroczny Witek z Grodzkiej miał parametry(tak było napisane na etykiecie)12,4blg/5%. Więc myślę że nie ma takiej potrzeby żeby traktować go jako nowe.

                        Comment

                        • yaro74
                          PremiumUżytkownik
                          • 09-2012
                          • 2089

                          Masz rację, zapomniałem o tym zeszłorocznym bo go nie piłem.

                          Comment

                          • karol1000
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 09-2007
                            • 1823

                            Jasny Dynks
                            browar: Bartek [Szałpiw]
                            ekstrakt 13
                            alk. 5,3

                            na etykiecie:
                            piwo górnej fermentacji, jasne, niepasteryzowane

                            skład: woda, słód pilzneński, pszenica, płatki zbożowe, chmiele: styrian goldings, Waimea, Pacifica, citra, drożdże belgijskie, przyprawy

                            Piwo refermentowane w butelce
                            Data do spożycia 22.08.2013 czyli tylko miesiąc od dnia premiery w poznańskich sklepach.

                            Dynks to je taki wichajster przy jakisiś retyntach, co je mam leżeć na falbanku.
                            ----------------
                            Zdecydowanie można powiedzieć że jest to Wit, chociaż na etykietach nic o tym napisanego nie ma
                            Last edited by karol1000; 21-07-2013, 15:33.
                            LP

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 12-2003
                              • 10861

                              No ej dodajcie do DP:
                              Red Ale z Browaru Piwna 12,2blg, 5,1% alk.

                              Oraz wszystkie piwa z browaru Lubrow.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 03-2006
                                • 13952

                                Właśnie wrzucam!

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...