Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Dodałem 28 piw. Sprawdźcie czy czegoś jeszcze nie brakuje.
    Jakaś moda na wity zapanowała. Aż cztery nowe.
    Last edited by Pendragon; 2013-07-22, 15:00.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • canigggia
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.10
      • 451

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
      Jakaś moda na wity zapanowała. Aż cztery nowe.
      Zawsze lepsze 4 nowe, niż 4 stare
      Browarnik Tomek
      TomCani

      Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Ale stare jare?

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • WojciechT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2012.09
          • 2546

          Ale Stare Ale Jare to nie wit, to ale

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wojtek16
            browar: Browar Perła
            nazwa piwa: Browar Parowy Vetter
            alkohol: 5.8%
            Przeszukaj jeszcze raz całą listę piw Perły, a nie tylko do B.

            To samo dotyczy Van Pura, ale tu wystarczy do D.
            Last edited by Pendragon; 2013-07-23, 13:42.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              Zadziwiająca jest ta tendencja początkujących (lub wybudzonych śpiochów jak w tym przypadku) do zgłaszania nowych piw. Dobrze, że chociaż tylko tutaj pisze, a nie tworzy nowych tematów, jak pewien osobnik niedawno.

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • Tomi45
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.07
                • 165

                kolejnym piwem sezonowym MajEr-a jest ESB - piłem ale parametrów niestety nie spisałem. Wpis po to aby zainteresowani mogli się załapać na degustację - np. IPA znikła szybciutko.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23914

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                  Zadziwiająca jest ta tendencja początkujących (lub wybudzonych śpiochów jak w tym przypadku) do zgłaszania nowych piw. Dobrze, że chociaż tylko tutaj pisze, a nie tworzy nowych tematów, jak pewien osobnik niedawno.
                  Wojtek16 dostał banana ostrzegawczego, dlatego była przerwa w sprzątaniu. Teraz no cóż... permanentbanana.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    To teraz ja go będę musiał zbanować na GG. bo mnie tam dopadł

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • wpadzio
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2011.06
                      • 2652

                      Przy okazji odświeżania etykiet w Browarze na Jurze postanowiono z Zawiercia Bursztynowego zrobić Jurajskie Bursztynowe.

                      Browar: Browar na Jurze
                      Nazwa piwa: Jurajskie Bursztynowe
                      Gatunek: Amber Ale
                      Alkohol: 5,6%
                      Ekstrakt: 13,1 Plato
                      Kod kreskowy: 5905331025690
                      Kod browaru koncernowego: nie dotyczy

                      Warka ma datę ważności 01.01.2014. Butelka zwrotna. A na kontrze między innymi taki oto passus: Smak i barwę surowego bursztynu nadają piwu specjalne ciemne słody.
                      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                      Serviatus status brevis est
                      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

                      Comment

                      • Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

                        Przecież to tylko zmiana nazwy piwa. Nie róbmy dodatkowego bałaganu. Mało klonów mamy w bazie?

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          Jak ART szybko zmieni nazwę, to nie zdążę dodać nowego piwa
                          Więc piszcie do niego, apelujcie.
                          Last edited by Pendragon; 2013-07-27, 09:44.

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

                            Bardzo proszę o dodanie piwa Dominikańskiego (9blg) z browaru Lubrow.
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              Ile Dominikańskie ma alkoholu? 4? To jest jasne górnej fermentacji?

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                                (...) To jest jasne górnej fermentacji?
                                Podobno
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...