Zadziwiająca jest ta tendencja początkujących (lub wybudzonych śpiochów jak w tym przypadku) do zgłaszania nowych piw. Dobrze, że chociaż tylko tutaj pisze, a nie tworzy nowych tematów, jak pewien osobnik niedawno.
kolejnym piwem sezonowym MajEr-a jest ESB - piłem ale parametrów niestety nie spisałem. Wpis po to aby zainteresowani mogli się załapać na degustację - np. IPA znikła szybciutko.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Zadziwiająca jest ta tendencja początkujących (lub wybudzonych śpiochów jak w tym przypadku) do zgłaszania nowych piw. Dobrze, że chociaż tylko tutaj pisze, a nie tworzy nowych tematów, jak pewien osobnik niedawno.
Wojtek16 dostał banana ostrzegawczego, dlatego była przerwa w sprzątaniu. Teraz no cóż... permanentbanana.
Przy okazji odświeżania etykiet w Browarze na Jurze postanowiono z Zawiercia Bursztynowego zrobić Jurajskie Bursztynowe.
Browar: Browar na Jurze
Nazwa piwa: Jurajskie Bursztynowe
Gatunek: Amber Ale
Alkohol: 5,6%
Ekstrakt: 13,1 Plato
Kod kreskowy: 5905331025690
Kod browaru koncernowego: nie dotyczy
Warka ma datę ważności 01.01.2014. Butelka zwrotna. A na kontrze między innymi taki oto passus: Smak i barwę surowego bursztynu nadają piwu specjalne ciemne słody.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment