Ja rozumiem, że alkohol może być podawany na oko, ale ekstrakt?
Cóż, taką uzyskałem informację. Może osoby mocniej związane z tym miejscem będą w stanie uzyskać bardziej precyzyjne dane. Generalnie piwo swój debiut już ma za sobą.
2 nowe piwa z browaru Głubczyce, choć w rzeczywistości to jedno i to samo:
Staroćesko Lemon
alk. 2,4%
extr. nie podano
puszka 500ml
kod 8586001692212
dla Pilsberg Beverages Sro., Poprad
Porter z BrowArmii według oficjalnych informacji ma 16,5% eks. i 7% alk.
Buuu czyli to nic wspólnego z bałtyckim
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
I do tego górnej fermentacji, ze słodem żytnim (niewiele, ale jednak), chmielony angielskimi chmielami. I do tego z miodem! Co to się porobiło Panie, koniec świata bliski
W sumie tak, ale różni się bardzo od "polskich piw miodowych", bo ów składnik został dodany w czasie gotowania, czyli cukry zostały przefermentowane. Z Porterem Miodowym z Krajana nie ma praktycznie nic wspólnego.
Comment