browar: Browarmia
piwo: Dymione
styl: rauchbier
E. 16,5%
A. 6,5%
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
No nie do końca po kolei wg zasad, ale dzięki za dodanie stylu.
Zatem jeszcze raz, bardzo proszę o podawanie w takiej kolejności - będzie mi łatwiej nie pomylić ekstraktu z alkoholem przy wprowadzaniu do bazy:
Browar:
Nazwa piwa:
Gatunek:
Alkohol:
Ekstrakt:
Kod kreskowy:
Kod browaru koncernowego:
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-06-12, 15:43.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z tego co widziałem na etykiecie to ekstrakt 14 i 5,6 abv
Dokładnie. Są rozbieżności w tym co na etykietach, w tym co w przewodniku festiwalowym i w tym co było mówione na stoiskach. Może z parametrami premier festiwalowych trzeba trochę zaczekać.
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
Z nowych piw które pojawiły się na Birofiliach 2013 wyczaiłem jeszcze:
Kaszebska Korona - Koźlak Majowy
Kaszebska Korona - Bitter
Widawa - Simcoe Pils
Zadyma - Lager
Niestety nie wiem jakie będą oficjalne nazwy i jakie były parametry. Czy Zadyma to nie było Jasne ?
Browar: Jan Olbracht
Nazwa piwa: Gorycz Tropików
Gatunek: American Wheat - wg przewodnika festiwalowego
Alkohol: b/d
Ekstrakt: 12,5 ? - wg przewodnika festiwalowego
Kod kreskowy: b/d
Kod browaru koncernowego: n/d
W przewodniku zapewne jest błąd, bo pszenicą była kochanica, a gorycz wg. moich informacji miał być APA.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment