Dowiedziałem się od kelnera w Starej Zajezdni, że pszeniczne mają od wielkiego dzwonu, na specjalne okazje, gdy mają w hangarze duże imprezy, stąd wnioskuję, że nie jest to ich produkcja, tylko przywożą ze Spiża. Gdyby to była ich produkcja, to sprzedaż byłaby w miarę regularna, a nie dostosowana do imprez. Pod koniec kwietnia imprezy nie było, więc i piwa nie oferowali - tylko jasne i ciemne.
Zatem proszę nie zgłaszać tego piwa, chyba że byliście świadkiem jego warzenia w Krakowie.
Browar: Lech
Nazwa piwa: Redd's Apple Dry
Alkohol: 2,5%
Ekstrakt: ?
Kod kreskowy: 5901359024745
Kod browaru koncernowego: 271301
Piwo o smaku jabłkowo-miętowym
Browar: Kormoran
Nazwa piwa: Podróże Kormorana
Gatunek: Witbier
Alkohol: 4.6%
Ekstrakt: 12.5% wagi
Kod: 5902528221125
Cena: 5.40 zł.
Smaczny witbier z gęstą pianą i z klasycznymi dodatkami ( kolendra, skórki pomarańczy) . W składzie jest też owies. Może lekko za kwaskowaty.
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar: .Warka...
nazwa piwa: Leżajsk Rześki....
ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
alkohol: 4,7%
kod kreskowy: 5900227001185....
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....
Ten Leżajsk z Warki już był zgłoszony kilka wpisów wcześniej. Ludzie, przejrzyjcie sobie temat te kilka wpisów do tyłu zanim coś napiszecie.
Bardzo proszę.
Ubiegłoroczny Witek z Grodzkiej miał parametry(tak było napisane na etykiecie)12,4blg/5%. Więc myślę że nie ma takiej potrzeby żeby traktować go jako nowe.
Piwo refermentowane w butelce
Data do spożycia 22.08.2013 czyli tylko miesiąc od dnia premiery w poznańskich sklepach.
Dynks to je taki wichajster przy jakisiś retyntach, co je mam leżeć na falbanku.
----------------
Zdecydowanie można powiedzieć że jest to Wit, chociaż na etykietach nic o tym napisanego nie ma
Comment