Dowiedziałem się od kelnera w Starej Zajezdni, że pszeniczne mają od wielkiego dzwonu, na specjalne okazje, gdy mają w hangarze duże imprezy, stąd wnioskuję, że nie jest to ich produkcja, tylko przywożą ze Spiża. Gdyby to była ich produkcja, to sprzedaż byłaby w miarę regularna, a nie dostosowana do imprez. Pod koniec kwietnia imprezy nie było, więc i piwa nie oferowali - tylko jasne i ciemne.
Zatem proszę nie zgłaszać tego piwa, chyba że byliście świadkiem jego warzenia w Krakowie.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-07-19, 10:07.
Browar: Lech
Nazwa piwa: Redd's Apple Dry
Alkohol: 2,5%
Ekstrakt: ?
Kod kreskowy: 5901359024745
Kod browaru koncernowego: 271301
Piwo o smaku jabłkowo-miętowym
Browar: Kormoran
Nazwa piwa: Podróże Kormorana
Gatunek: Witbier
Alkohol: 4.6%
Ekstrakt: 12.5% wagi
Kod: 5902528221125
Cena: 5.40 zł.
Smaczny witbier z gęstą pianą i z klasycznymi dodatkami ( kolendra, skórki pomarańczy) . W składzie jest też owies. Może lekko za kwaskowaty.
Ostatnia zmiana dokonana przez DariuszSawicki; 2013-07-19, 16:26.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar: .Warka...
nazwa piwa: Leżajsk Rześki....
ekstrakt (jeśli jest podany): xx.x*
alkohol: 4,7%
kod kreskowy: 5900227001185....
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): ....
Ten Leżajsk z Warki już był zgłoszony kilka wpisów wcześniej. Ludzie, przejrzyjcie sobie temat te kilka wpisów do tyłu zanim coś napiszecie.
Bardzo proszę.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-07-20, 09:17.
Ubiegłoroczny Witek z Grodzkiej miał parametry(tak było napisane na etykiecie)12,4blg/5%. Więc myślę że nie ma takiej potrzeby żeby traktować go jako nowe.
Piwo refermentowane w butelce
Data do spożycia 22.08.2013 czyli tylko miesiąc od dnia premiery w poznańskich sklepach.
Dynks to je taki wichajster przy jakisiś retyntach, co je mam leżeć na falbanku.
----------------
Zdecydowanie można powiedzieć że jest to Wit, chociaż na etykietach nic o tym napisanego nie ma
Ostatnia zmiana dokonana przez karol1000; 2013-07-21, 15:33.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment