Browar: nieznany
Nazwa: Mazurskie extra full
Gatunek: Lager
Ekstrakt: 11.9% wagi
Alkohol: 6% objętości
Kod kreskowy: 5907766491347
Browar:nieznany
Nazwa: Podlaskie extra full
Gatunek: Lager
Ekstrakt: 11.9% wagi
Alkohol: 6% objętości
Kod kreskowy: 5907766491354
Piwa są dostępne w sieci Arhelan.
Największą polewę miałem z poezji zamieszczonej na kontretykiecie, jeśli chcecie i jeśli zezwolą na to adminowie, to zamieszczę zdjęcie. Też się pośmiejecie...
Trop prowadzi do Połczyna Zdrój.
Butelka, etykiety i kod kreskowy zbliżony do piwa Gnieźnieńskiego (Ciemnego/Extra Full) wyprodukowanego dla Browaru Niechanowo. Tam także nie było podanego producenta.
Nowe piwo z Browaru Witnica-BŁĘKITNE STARGARDZKIE (jasne/niepasteryzowane).
Browar Witnica został sponsorem KLUBU PIŁKARSKIEGO BŁĘKITNI STARGARD.
Piwo już dostępne w sprzedarzy w wybranych sklepach monopolowych w Stargardzie.
'Sprzedarzy'-dobrze było! SPRZEDARNIK-sprzedawca ; SPRZEDARZNIA-sklep...inne przydatne słowa: metal to 'kowand' ; tytuł to 'nasłów' ; muzyka-'gądba' ; piwnica-'sklep' ; cukier-'słodkór' ; kufel piwny-'krążtok'... sprzedaży-'sprzedarzy' ; browar-'piwowar' ; browarnik-'piwowarnik'...itd...itp... Bądź elastyczny,a litość w świecie zwierząt,a tym bardziej w świecie ludzi nie istnieje.
Podczas ostatniej, pospiesznej wizyty w Piw-Pawiu nalano mi w PET-a piwo (ciemne, a jakże!) o nazwie "Ciemna Noc", ponoć z Pivovarii... Ktokolwiek słyszał...?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Podczas ostatniej, pospiesznej wizyty w Piw-Pawiu nalano mi w PET-a piwo (ciemne, a jakże!) o nazwie "Ciemna Noc", ponoć z Pivovarii... Ktokolwiek słyszał...?
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment