Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Browar Bazyliszek
Lemingrad
Styl: European Pale Ale
Ekstrakt: 13*Blg
Alk: 5,4%
IBU: 35
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Gdzie warzony? Tumski?
Warzony w Artezanie, info od Michała. A jeśli chodzi o ścisłość to IBU 38.
I jeszcze proszę o dodanie:
Browar: Artezan [Bazyliszek]
Piwo: Ulica Miodowa
Ekstrakt: 12,7° Blg
Alkohol: 4,9%
Gatunek: Miodowe Ale
Kolejna wiadomość wprost od Bazyliszków: od 1.04.2015 będą już formalnie w 100% "na swoim", czyli w Natolinie koło Grodziska, a Artezany na nowej siedzibie w Błoniu. Z tego tez względu poprosił bym o zmianę i dodanie nowego browaru gdyż Bazyliszek będzie samodzielnym browarem.
Warzony w Artezanie, info od Michała. A jeśli chodzi o ścisłość to IBU 38.
I jeszcze proszę o dodanie:
Browar: Artezan [Bazyliszek]
Piwo: Ulica Miodowa
Ekstrakt: 12,7° Blg
Alkohol: 4,9%
Gatunek: Miodowe Ale
Kolejna wiadomość wprost od Bazyliszków: od 1.04.2015 będą już formalnie w 100% "na swoim", czyli w Natolinie koło Grodziska, a Artezany na nowej siedzibie w Błoniu. Z tego tez względu poprosił bym o zmianę i dodanie nowego browaru gdyż Bazyliszek będzie samodzielnym browarem.
Tylko, że to jest ten sam browar, zmienił się tylko właściciel. A piwa są tu dodawane według miejsca warzenia.
Tylko, że to jest ten sam browar, zmienił się tylko właściciel. A piwa są tu dodawane według miejsca warzenia.
Z jednej strony masz rację, z drugiej strony nie pamiętam takiej sytuacji na rynku i na pewno nasza baza danych nie jest elastyczna pod kątem podobnych zdarzeń.
Póki co skłaniam się do zachowania Artezana w Natolinie jako historycznego miejsca, dodania Bazyliszka jako nowy browar no i oczywiście Artezana w nowej lokalizacji. Później można to scalić (Bazyliszka z historycznym Artezanem) jeśli w jakiś sposób dojdziemy do sensownych argumentów przemawiających za takim rozwiązaniem.
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2015-03-30, 09:34.
Z jednej strony masz rację, z drugiej strony nie pamiętam takiej sytuacji na rynku i na pewno nasza baza danych nie jest elastyczna pod kątem podobnych zdarzeń.
Póki co skłaniam się do zachowania Artezana w Natolinie jako historycznego miejsca, dodania Bazyliszka jako nowy browar no i oczywiście Artezana w nowej lokalizacji. Później można to scalić (Bazyliszka z historycznym Artezanem) jeśli w jakiś sposób dojdziemy do sensownych argumentów przemawiających za takim rozwiązaniem.
Wiem, że jest problem i Ty zdecydujesz jak będzie.
Ja w swoim spisie piw też miałem ten problem i stwierdziłem, że będę miał piwa jako jeden browar oznaczając tak: Natolin (Artezan) i Natolin (Bazyliszek).
Rzeczywiście na butelce widnieje Gwarancja Jakości Browar Sierpc, ale z kodu pod datą wychodzi na Okocim (podobnie jak przy poprzednich Sezonowych) - przynajmniej na moim egzemplarzu. Tak więc uzupełniając:
Okocim
Sezonowe Jare
E 11
A 5,1
piwo jasne, pasteryzowane, niefiltrowane
5903082111563
LPL03K/068
i dorzucam stojące obok w Biedronce, z tą samą sierpecką gwarancją:
Okocim
Sezonowe Wiosenne
E 11,1
A 5,3
piwo jasne, niepasteryzowane, mikrofiltrowane
5903082111570
LPL03K/068
W Natolinie ale jeszcze formalnie jako kontraktowiec. Teraz pozbywamy się kwadratowych nawiasów i Natolin to już będzie tylko i wyłącznie Bazyliszek jako samodzielny browar. A Artezan już tylko Błonie.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2015-03-31, 03:11.
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
Comment