Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • toto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.12
    • 949

    #4321
    Browar: [Piwowarownia] Gryf (?)
    Piwo: Pożegnanie Korporacji
    E.: 24
    A.: 10,3
    russian imperial stout

    Browar: [Piwojad] Gryf
    Piwo: Brettliner
    E.: 8
    A.: 3,6
    berliner weisse + brettanomyces

    Comment

    • DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2869

      #4322
      Browar: Zodiak, [Inne Beczki]
      Nazwa: No Reason
      Ekstrakt: 12 BLG
      Alkohol: 5,6% objętości
      Styl: Saison
      Kod kreskowy: 5905669683036


      Browar: Gryf, [Piwowarownia]
      Nazwa: Czarna Mańka
      Ekstrakt: 14 BLG
      Alkohol: 5,1% objętości
      Styl: American Stout
      Kod kreskowy: 5905669239028

      Comment

      • jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2859

        #4323
        Browar: Reden Świętochłowice
        Piwo: [Hajer] Zista
        Ekstrakt: 15%
        Alkohol: 6%
        Styl: (White) IPA
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

        Comment

        • crocco
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.12
          • 590

          #4324
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bax
          Tragarz
          [JAP] Jastrzębskie wiosenne
          E - 10 Blg
          A - 3%
          IBU 23
          G - Mild
          Takie parametry ma piwo Jastrzębski Poranek.
          Wiosenne dodawałeś poprzednio.

          Comment

          • bax
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2003.10
            • 234

            #4325
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco
            Takie parametry ma piwo Jastrzębski Poranek.
            Wiosenne dodawałeś poprzednio.
            prosiłem o sprostowanie [post 4032] piłem wiosną o poranku i stąd pomyłka

            Comment

            • Myszon007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.02
              • 1208

              #4326
              Namysłów
              Namysłów Ciemne Typu Irlandzkiego
              Zawartość ekstraktu 12% i 4,7% obj. alkoholu.
              Stout/Ciemne Górnej Fermentacji



              Ostatnia zmiana dokonana przez Myszon007; 2016-04-20, 21:34.
              ♪♫

              Comment

              • Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9800

                #4327
                Chyba nie ma:

                Z&Z Wojkówka
                Kelsch
                Alko 5,0, ekstrakt 12,0
                Jak nazwa wskazuje - Kölsch
                (jest w bazie podobne piwo, o podobnej nazwie, ale innych parametrach...)

                Z&Z Wojkówka
                Marynka
                Alko 4,8, ekstrakt 12,0
                Piwo jasne górnej fermentacji

                Z&Z Wojkówka
                Amber Lager
                Alko 4,8, ekstrakt 12,0
                Amber Lager

                Gloger
                Hardy Drab
                Alko 5,5, ekstrakt 12,8
                American Schwarzbier (w zasadzie powinno być albo "amerikanisches Schwarzbier" albo "american black beer" )

                Comment

                • xcvxc
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2014.02
                  • 47

                  #4328
                  browar: Lwówek
                  nazwa piwa:Złoty Pociąg
                  ekstrakt (jeśli jest podany): 10,0
                  alkohol: 4,2

                  Comment

                  • Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9800

                    #4329
                    I jeszcze jedno:

                    Z&Z Wojkówka
                    Ambasador
                    Alko: 5,0 ekstrakt: 13,0
                    Na ecie napisano: "piwo górnej fermentacji w stylu amerykańskich piw hybrydowych"

                    Comment

                    • Pinio74
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.10
                      • 3881

                      #4330
                      Browar: Reden Świętochłowice
                      Piwo: Yellow U-Boot
                      Ekstrakt: 13%
                      Alkohol: 4,5%
                      Styl: German Wheat Ale
                      BIRRARE HUMANUM EST

                      Comment

                      • Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

                        #4331
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                        Browar: Reden Świętochłowice
                        Piwo: Yellow U-Boot
                        Ekstrakt: 13%
                        Alkohol: 4,5%
                        Styl: German Wheat Ale
                        Hmmm, trochę wyszedłeś przed szereg. Piwa nie ma jeszcze na rynku.

                        Comment

                        • Pinio74
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.10
                          • 3881

                          #4332
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                          Hmmm, trochę wyszedłeś przed szereg. Piwa nie ma jeszcze na rynku.
                          Ostatnio ktoś się czepiał, że piwa są wprowadzana z miesięcznym opóźnieniem, więc teraz Dyczkin będzie miał czas żeby to ogarnąć...
                          BIRRARE HUMANUM EST

                          Comment

                          • Pinio74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.10
                            • 3881

                            #4333
                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Biohazard
                            Ekstrakt: 18,5%
                            Alkohol: 7,5%
                            Styl: Whisky Porter


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Night Call
                            Ekstrakt: 14,5%
                            Alkohol: 5,8%
                            Styl: American Stout


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Maori
                            Ekstrakt: 14,8%
                            Alkohol: 6%
                            Styl: New Zeland IPA


                            Browar: Stary Browar Kościerzyna
                            Piwo: [Hopkins] Angelene
                            Ekstrakt: 17,5%
                            Alkohol: 7,8%
                            Styl: Foreign Extra Stout z suską
                            BIRRARE HUMANUM EST

                            Comment

                            • Pinio74
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.10
                              • 3881

                              #4334
                              Uciekł mi jeszcze jeden Hopkins, uwarzony na BGM:

                              Browar: Stary Browar Kościerzyna
                              Piwo: [Hopkins] Plum Madness Insomnia Stout
                              Ekstrakt: 16,8%
                              Alkohol: 6,5%
                              Styl: Stout + płatki jęczmienne i płatki śliwy macerowane w góralskiej śliwowicy.
                              BIRRARE HUMANUM EST

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10867

                                #4335
                                Browar Tychy - Prażubr
                                alk. 5,0% alk. - piwo jasne, dolnej fermentacji, niepasteryzowane
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 15:04
                                • dadek
                                  Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 05:14
                                • artoszek
                                  Przepis na inauguracje nowego browaru
                                  artoszek
                                  Cześć.

                                  Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

                                  Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
                                  2019-01-10, 11:33
                                • centris
                                  Potrzebuje pomocy piwowara
                                  centris
                                  Cześć,
                                  Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
                                  2025-01-07, 10:23
                                • heckler
                                  Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
                                  heckler
                                  ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
                                  2024-12-30, 08:20
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...