Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1049

    #4861
    Proszę o dodanie
    browar: Marysia
    nazwa piwa: [Fabryka Piwa] Chickorious
    ekstrakt (jeśli jest podany): 12
    alkohol: 5,1
    gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy): Chicory dry stout

    Comment

    • dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4776

      #4862
      Nowe piwa z browaru Palatum:

      Nazwa: Aparatus
      Ekstrakt: 12,5°Blg
      Alkohol: 5,1%
      IBU 35
      Gatunek: APA

      Nazwa: 116
      Ekstrakt: 11,3°Blg
      Alkohol: 4,7%
      Gatunek: Ginger Weizen

      Nazwa: Natalis Febris
      Ekstrakt: ?
      Alkohol: ?
      Gatunek: American Wheat Rye Ale

      Nowości z Browaru Hopium:

      Nazwa: Morgan Fremango
      Ekstrakt: 14°Blg
      Alkohol: 5,5%
      IBU 50
      Gatunek: Oatmeal Ale z mango

      Nazwa: Gref Charls
      Ekstrakt: 14°Blg
      Alkohol: 5,8%
      IBU 41
      Gatunek: IPA

      Nazwa: Królowa Wheattoria
      Ekstrakt: 17°Blg
      Alkohol: 6,8%
      IBU 25
      Gatunek: Imperial Wheat

      I jeszcze jedno piwo z...

      Browar: Bazyliszek
      Nazwa: Kaczka trojańska
      Ekstrakt: 17,5°Blg
      Alkohol: 6,8%
      Gatunek: ALE leżakowane w beczkach po burbonie.

      Comment

      • dadek
        Major Piwnych Rewolucji
        🍺🍺
        • 2005.09
        • 4776

        #4863
        Zapomniałem

        Browar: Witnica (chyba)
        Nazwa: Kazik
        Ekstrakt: ?
        Alkohol: 4,2%
        Gatunek: Jasne
        Kod kreskowy: 5 902995 001909
        Wyprodukowano dla: Fabryka Win-FMCG Global, ul. Główna 58, 05-505 Nowy Prażmów
        Wygląda mi to na klon Lubusza.

        Comment

        • kaczka116
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2015.10
          • 1351

          #4864
          Browar: Sulimar
          Piwo: Cornelius IPA
          Ekstrakt: 15,5%
          Alkohol: 6,5%
          Styl: India Pale Ale
          Kod Kreskowy: 5905689307431

          Browar: Sulimar
          Piwo: Cornelius American Wheeat
          Ekstrakt: 12,5%
          Alkohol: 5%
          Styl: American Wheat
          Kod kreskowy: 5905689307400
          Nie mów hop zanim nie nachmielisz
          Untappd

          Comment

          • DariuszSawicki
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2012.08
            • 2869

            #4865
            Browar: Gryf, [Piwowarownia]
            Nazwa: Kawko i Mlekosz with Vanilla
            Ekstrakt: 16 BLG
            Alkohol: 4,5% objętości
            Styl: Coffee Milk Stout
            Kod kreskowy: 5905669239165

            Comment

            • DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

              #4866
              Jeszcze jedno kupione w sklepie, a nie znalezione w bazie.

              Browar: Marysia, [Piwowarownia]
              Nazwa: Pożegnanie Korporacji
              Ekstrakt: 24 BLG
              Alkohol: 10,3% objętości
              Styl: Russian Imperial Stout
              Kod kreskowy: 5905669239134

              Comment

              • kentaki
                Porucznik Browarny Tester
                • 2002.10
                • 452

                #4867
                Rewolucja dotarła i do KP, Tyskie Niepasteryzowane i w dodatku chmielone na zimno (wyciągiem z szyszek chmielowych ) A: 5%
                "Wszystko po to, byś mógł cieszyć się jego rześkim smakiem i intensywnie chmielowym zapachem".

                Comment

                • robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

                  #4868
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki
                  Rewolucja dotarła i do KP, Tyskie Niepasteryzowane i w dodatku chmielone na zimno (wyciągiem z szyszek chmielowych ) A: 5%
                  "Wszystko po to, byś mógł cieszyć się jego rześkim smakiem i intensywnie chmielowym zapachem".
                  Pewnie to Prażubr ubrany w inne szaty .

                  Comment

                  • kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8118

                    #4869
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki
                    Rewolucja dotarła i do KP, Tyskie Niepasteryzowane i w dodatku chmielone na zimno (wyciągiem z szyszek chmielowych ) A: 5%
                    "Wszystko po to, byś mógł cieszyć się jego rześkim smakiem i intensywnie chmielowym zapachem".
                    Etykiety szły do browaru już co najmniej 2 tygodnie temu.
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                    Comment

                    • puhacz
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.11
                      • 29

                      #4870
                      Znalezione podczas wizyty w browarze:

                      Browar: Jedlinka
                      Piwo: Rześki Hrabia
                      Ekstrakt: 11,5%
                      Alkohol 4,8%
                      Styl: Koelsch

                      Comment

                      • kaczka116
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2015.10
                        • 1351

                        #4871
                        Browar: Kamionka
                        Piwo: [Doctor Brew] Strawberry Ale
                        Ekstrakt: 8%
                        Alkohol: 3%
                        IBU: 12
                        Styl: Fruit Ale

                        Browar: Bartek
                        Piwo: [Doctor Brew] Ella IPA
                        Ekstrakt: 16%
                        Alkohol: 6,2%
                        IBU: 71
                        Styl: Single Hop IPA
                        Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                        Untappd

                        Comment

                        • jacekwerner
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2004.05
                          • 2859

                          #4872
                          Browar: Jan Olbracht Rzemieślniczy
                          Piwo: [Waszczukowe] Pszeniczne Kosmiczne
                          Ekstrakt: 12,5o
                          Alkohol: 5,2%
                          Styl: Hefeweizen
                          Kod kreskowy : 5905669897129
                          Ochotnicza Straż Piwna
                          BAZA = 7446

                          Comment

                          • cyoorka
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.03
                            • 338

                            #4873
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek
                            Nowości z Browaru Hopium:

                            Nazwa: Morgan Fremango
                            Ekstrakt: 14°Blg
                            Alkohol: 5,5%
                            IBU 50
                            Gatunek: Oatmeal Ale z mango
                            Dokładnie to:
                            [Hopium][Waszczukowe] Morgan Freemango
                            Reszta się zgadza


                            Browar Jana
                            Kpt. Jack
                            E: 10,5
                            A: 4,3
                            Summer Ale

                            Comment

                            • Pancernik
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9800

                              #4874
                              B: Bytów [Brodacz]
                              N: Grano
                              A: 5,5%
                              E: 13
                              American Weizen

                              Comment

                              • Zybex
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2012.07
                                • 222

                                #4875
                                Pracownia Piwa (mały dopisek z boku etykiety: piwo wyprodukowano dla Silesia Equestrian)
                                Silesia Equestrian

                                Ekstrakt: 14
                                Alkohol: 5,8
                                IBU: 55
                                Styl: White Ipa

                                Na fb doczytałem, że to Dwa Smoki White IPA z inną etykietą

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • ART
                                  Zgłoszenie nowego browaru do dodania (do bazy BB)
                                  ART
                                  Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.

                                  To nie działa tak,...
                                  2017-12-08, 15:04
                                • dadek
                                  Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                                  dadek
                                  Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                                  2023-11-22, 05:14
                                • artoszek
                                  Przepis na inauguracje nowego browaru
                                  artoszek
                                  Cześć.

                                  Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...

                                  Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...
                                  2019-01-10, 11:33
                                • centris
                                  Potrzebuje pomocy piwowara
                                  centris
                                  Cześć,
                                  Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....
                                  2025-01-07, 10:23
                                • heckler
                                  Czechy, Praha, Římská 2135/45, Římská Pivovar
                                  heckler
                                  ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
                                  2024-12-30, 08:20
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...