Zgłoszenie nowego piwa wyprodukowanego w Polsce
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Staropolski
Karaibski BEERat
E: 11%wag
A: 4,8%obj
Pacific
Staropolski
Cfany zBEER
E: 10,5%wag
A: 4,8%obj
Lager
Staropolski
Teddy BEER
E: b/d
A: 4,2%obj
Miodowe
Staropolski
RoBEER Hood
E: 12%wag
A: 5,5% obj
Lager
Staropolski
BEERło króla
E: b/d
A: 4,4%obj
KokosoweComment
-
Żywiec
No dobra, mam dość czytania o piwach śledziowych czy innych pomelowych. Potem trzeba się przedzierać przez dyskusje o wszystkim i niczym.
Stary temat zostawiam do dyskutowania, w tym proszę skupić się wyłącznie na samym zgłoszeniu, wg schematu:
browar:Żywiec
nazwa piwa: Sesyjne IPA..
ekstrakt (jeśli jest podany): 12*
alkohol: 5%
kod kreskowy:ll
gatunek (jeśli nie wynika on wprost z nazwy):India Pale Ale Chmielone na zimno.
Dziękuję za zrozumienieNa pochybel psubratom !Comment
-
-
Comment
-
Comment
-
Browar: Browar Jana
Nazwa: Pszeniczne
Ekstrakt: 12,5 plato
Alkohol: 5,6% objętości
Styl: Hefeweizen
Kod kreskowy: 5902429980015Comment
-
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.Comment
-
Ja też tak obstawiam.
W Zywcu dotychczas nie odważyli się wpuścić do browaru drożdży górnej fermetacji (nawet na rozlew górniaków mają osobne rurki).
A jeśli chodzi o kody, to kody z Grupie Żywiec oznaczają:
Pierwsza cyfra po L (lot code) - ostatnia cyfra roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - dzień roku rozlewu piwa
Kolejne trzy cyfry - nie chce mi się szukać ;-)
Kolejny znak (litera) - linia rozlewnicza, kodowanie zgodne ze śledztwem Pendiego, jednak grzecznie przypominam, że piwa z Cieszyna produkowane dla Żywca (w tej chwili chyba tylko Brackie, APA i chyba SIPA) są rozlewane w Żywcu właśnie (linia butelkowania w Cieszynie ma małą wydajnośc i jest pracochłonna - ręczne pakowanie / paletyzacja)
ostatnie 4 cyfry - godzina rozlewu.
Sugeruję więc dodać jako Zamkowy.
Nawet Amerykańskie Pszeniczne jest lagerem warzonym w Żywcu.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
-
Ok zgłaszam trzeci razPiwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %Comment
-
Ok zgłaszam trzeci razPiwa poniżej, były dodane omyłkowo do
Brovarnii Gdańsk, proszę o prawidłowe dodanie do Brovarii:
Browar: Brovaria
Nazwa: Vanilla Milk Stout
Ekstrakt: 17 %
Alkohol: 6 %
Browar: Brovaria
Nazwa: ESB
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Browar: Brovaria
Nazwa: Żytnie IPA
Ekstrakt: 15 %
Alkohol: 6,2 %
Dodatkowo zgłaszam:
Browar: Brovaria
Nazwa: Witbier
Ekstrakt: 14 %
Alkohol: 5,8 %
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu TapatalkaComment
Related Topics
Collapse
-
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
To nie działa tak,...-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć.
Dobra, od początku, w najbliższym czasie kupuję stary dom z dużą piwnicą w celu zrobienia z niej browaru domowego, niestety nie mam pomysłu na to jakie piwko(a) uwarzyć tam jako pierwsze...
Moimi typami póki co są, RiS lub imperial IPA... ale może ktoś...-
Channel: Przy piwie
-
-
Cześć,
Kupiłem kompletny sprzęt z browaru restauracyjnego (5hl). Muszę go rozmontować i przewieź do mnie. Potrzebuje pomocy piwowara (oczywiście nie za darmo) w rozmontowaniu sprzętu, zrobieniu schematów żeby można go było później poskładać u mnie. A kiedyś pomocy w warzeniu....2025-01-07, 10:23 -
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment