Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Zasady dodawania nowych marek piw - dyskusja
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Przy okazji dyskusji o piwach, czy nie uważacie że czas zmienić nazwy browarów:
- EB na Elbląg (nazwa EB nie funkcjonuje w zasadzie nigdzie od wielu lat, poza browar.biz)
- BG SA Zabrze na Górnośląskie - spółka Browary Górnośląskie SA już nie istnieje
Poruszałem ten temat jakieś 2 lata temu, ale pozostał bez odzewu. Jako szanujący się portal o piwie chyba nie powinniśmy używać nazw browarów nieaktualnych od tylu lat.
Comment
-
-
Pierwszy lepszy wątek o tym...
Jak już decydujemy się wprowadzać do bazy piw piwa kooperacyjne w przyjętej zwyczajowo formule:
nazwa browaru fizycznego, [nazwa inicjatywy kontraktowej] nazwa piwa
to się tego trzymajmy!
Twory wg. wzorca:
nazwa browaru fizycznego, [nazwa inicjatywy/nazwa inicjatywy/etc.] nazwa piwa
nie znajdzie się w wyszukiwarce. Takiej kooperacji nie sposób wyszukać po nazwie przedsięwzięcia. Użycie slasza lub braku spacji wyklucza to.
Należy uściślić, który podmiot jest gościem, a który gospodarzem i jego nazwa powinna być jako ciąg znaków w kwadratowym nawiasie. Na podobnej zasadzie jak traktuje się browary fizyczne w przedsięwzięciach kontraktowych (Gość - Gospodarz). Teraz jest chaos. Pół biedy jak szuka się konkretnego piwa, ale jak szuka się piw z danego podmiotu to już tak łatwo nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzinie znajdzie się w wyszukiwarce. Takiej kooperacji nie sposób wyszukać po nazwie przedsięwzięcia. Użycie slasza lub braku spacji wyklucza to.
Sugerowana kiedyś niekonsekwencja przy nazywaniu browarów w "piwo konkretnie" dalej funkcjonuje. Miałem wtedy na myśli m.in. Bossa/Witnicę, który w bazie występuje trzykrotnie jako Boss, Witnica (Boss) i Witnica. Użycie któregoś ze słów Boss lub Witnica nie znajduje wszystkich piw browaru.
Aktualnie Śląski Browar Rzemieślniczy jest jako Reden Świętochłowice i ReCraft a Browar Reden jako Reden Chorzów i Reden. Całe szczęście wpisanie frazy "reden" wystarczy do znalezienia wszystkich piw (ale obu na raz).
Pewnie to nie jedyne przykłady.
Comment
-
-
Tez jest namieszane tak jak wyzej jest napisane, ze kooperacje albo sa [kontrakt][kontrakt] albo [kontrakt/kontrakt] i to myli w wyszukowaniu. Ujednolicenie trzeba zrobic odnosnie kooperacji a no i niekiedy kontraktowiec jest nie uwzgledniony w nawiasach tylko pod browar w którym kontraktuja i wiele takich niedopatrzen niestety
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziTez jest namieszane tak jak wyzej jest napisane, ze kooperacje albo sa [kontrakt][kontrakt] albo [kontrakt/kontrakt] i to myli w wyszukowaniu. Ujednolicenie trzeba zrobic odnosnie kooperacji a no i niekiedy kontraktowiec jest nie uwzgledniony w nawiasach tylko pod browar w którym kontraktuja i wiele takich niedopatrzen niestety
Wiele razy zglaszalem je w zmianach nazw i parametrow (czy jal to sie tam zwie)
I czasem jest np [Browar Okretowy] i [Okretowy] co tez rozjezdza sie, czasem brak zaznaczonej kooperacji itp rzeczy
Comment
-
Comment