A propos: piwo, daleko, taszczenie, góry - wybierając się na sylwestra w góry, wpadłem nieopacznie do sklepu w Wysowej. Skutek - taszczenie przez cały wyjazd plecaka z różnymi potrzebnymi przedmiotami (np. siekiera, namiot) plus pięć nowych piw browaru Grybów, po pewnym czasie już tylko pustych butelek - trzeba było odzyskać etykiety.
Ostatniej niedzieli na wycieczce piwo było bardzo daleko
Maja 280 km
Celt_birofil 25km
Ja 5km
i wszyscy razem dodatkowo 10h na piechotę aby się piwa napić
ale na szczęście nie musieliśmy spacerować po górach
ja na piwo pojechalem do Syrii a i kilka z soba przywiozlem a co widzialem i przezylem opisalem w ktoryms z numerow Piwosza (przy wspolpracy z Renata Gorska)
Nie jesteś w tej kwestii odosobniony
Acz zdarzyło mi się bywać na takich "końcach" świata, że o piwo trzeba było się zdećko postarać. Ale jak Marco spostrzegł iż ..."im dalej do piwa..."
Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
Helles, 12% ekstr., 5% alk.
Chmiele z rodziny Hallertauer i Tettnanger
Aromat - chmielowy (zioła, trochę łąka), słód daleko z tyłu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, prawie nic nie zostaje
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - dość wysokie, mocno musuje ...
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Alk. 5, 0%
brak innych parametrów
Zapach z butelki słodowo-ciasteczkowo-biszkoptowy, gdzieś daleko w tle "matowe" i leciutko iglaste nuty chmielowe.
Kolor żółty, pełny, lekko herbaciany
Wysoka klarowność.
Piana obfita, średniopęcherzykowa, cały czas...
Comment