Jeszcze jedna uwaga. Przy nocnych pracach projektowych przy kompie wypijałem trzy Tyskie, rano budziłem się skacowany ( lub sie dziwnie czulem). Teraz sacze swoje i rano wstaje żeśki i to jest fajne
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Jak na razie środa i czwartek, dziś jest piatek. Wczoraj już mnie trochę niepokój ogarniał ale dałem radę. Może dzisiaj jeszcze przetrzymam, zobaczę. Jutro napewno już nie będę się powstrzymywał.
Ot tak, na prośbę małżonki postanowiłem przyhamować nieco bom się faktycznie rozbestwił w tym temacie.
Zaraz ktoś napisze ile minut wytrzymał , ale na temat.
U mnie standard to 4 dni co 2 tygodnie (plan pracy, dyżury - ale spoko nadrabiam ).
W zeszłym roku udało się cały wielki post ponad 40 dni, w tym stwierdziłem, że cały rok poszczę - na dyżurach .
chciałem wytrzymać pierwsze 10 dni postu (nie udało się - ale z 10 dni nie piłem przez 8) - planuję nie pić od Niedzieli Palmowej do Wielkanocy - może się uda....
Ostatnia zmiana dokonana przez Piecia; 2007-03-23, 16:09.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Niestety nie mogę pozwolić sobie na abstynecję, ponieważ mam za dużo różnych piwek na stanie ( a cały czas dochodzą nowe), a każde z nich ma przecież określoną datę przydatności do spożycia. I dlatego muszę je pić
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2007-03-23, 22:24.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miaumiau
wytrzymalam - 9 miesiecy - na okres ciazy
ciezko bylo ale co poradzic :-)
A to błąd, równie dobrze mógłby nie pić ojciec. Dlaczego nie wierzysz, że piwo ma bardzo dobry wpływ na zdrowie, oczywiście nie 5 dziennie, tylko jedno, dwa.
Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
We wrześniu 2017 roku rozpoczęła się produkcja w browarze Moravia położonym w dzielnicy Brna-Medlánky. Wejście do browaru znajduje się bezpośrednio z ulicy Kytnerovej.
Od samego początku produkcji browar miał jeden jasny cel - warzenie doskonałych, ciekawych piw dolnej fermentacji,...
Bellheimer Lord - premium pils, robiny jest przez Park & Bellheimer AG.
alc. :4,9% ; e17Fl.oz.
Ładna drobnoziarnista piana. Trawała.
Gaz w normie. Bardzo jasne to piwo. Ale to cieńkusz, więc można to wybaczyć. Słodkawe. Ot taki sobie, zupełnie wypijalny pilsik. Bez achów...
Niemcy od zawsze są kojarzone jako kraina piwem płynąca. Gigantyczna ilość browarów, wysoka jakość tychże trunków oraz rozmaite gatunki charakteryzują ten kraj. Ale jak to było 20 lat temu w Niemczech wschodznich? Dlatego mam pytanie zwłaszcza do pamiętających te czasy (oraz te smaki)...
Comment