Na sen 8 godzin, standardowo, a na pracę policzyłam tyle, co prawo pracy mniej więcej podaje, czyli też plus minus 8 godzin Wiem, są tacy, co sypiają mniej, jeśli to masz na myśli, ja nie
Dzisiaj mija dokładnie tydzień bez piwa...Nie pamiętam kiedy miałem tak długą przerwę w konsumpcji. A jeszcze parę dni kuracji antybiotykowej. No, ale w piątek szykuje się "belgijsko - bawarski " wieczór
Dzisiaj mija dokładnie tydzień bez piwa...Nie pamiętam kiedy miałem tak długą przerwę w konsumpcji. A jeszcze parę dni kuracji antybiotykowej. No, ale w piątek szykuje się "belgijsko - bawarski " wieczór
Tak naprawdę moja najdłuższa przerwa w piciu piwa trwała jakieś........13 lat. Od urodzenia do.... 13 roku życia . Po 13- tym roku zacząłem powolutku... tak na próbę....piwkowac, a i z czasem "cuś" mocniejszego trza było spróbowac. Do dziś pamiętam ... artystyczne "hafty" po jabolach..... Po uzyskaniu tzw. pełnoletności piwko zawsze było nieodłącznym "towarzyszem mego życia".... I tak już od ...
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2010-01-24, 21:00.
Podejrzewam Sibarth, że Twój piwny "stan magazynowy" jest imponujący więc nie ma za bardzo opcji na przerwę gdy w kolejce tyle różnych nowych piw do wypicia Ja sam posiadam około 160 butelek w piwnicy (dużo belgijskich i pełne kisty niemieckich pszenic), ale staram się zrobić zawsze w tygodniu dzień, dwa bez piwa. Ta tygodniowa przerwa to dla mnie zupełna "egzotyka"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
75 lat, wg profilu
eeee, policzyłeś dobrze?
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Od uzyskania tzw. pełnoletności to chyba dobrze
No, jakoś się wytłumaczyłeś
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ja najdłuższy okres przez jaki nie piłem piwa od 18tki, a może nawet nieco wcześniej, to Wielki Post + Wielki Tydzień, czyli jakieś 46 dni ciurkiem. Jednakowoż gdy dowiedziałem się, że w niedziele nigdy nie ma postu, to najdłuższe przerwy od jakichś 2-3 lat wynoszą tyle ile biorę jakiś cholerny antybiotyk czy aspirynę.
Ja najdłuższy okres przez jaki nie piłem piwa od 18tki, a może nawet nieco wcześniej, to Wielki Post + Wielki Tydzień, czyli jakieś 46 dni ciurkiem. Jednakowoż gdy dowiedziałem się, że w niedziele nigdy nie ma postu, to najdłuższe przerwy od jakichś 2-3 lat wynoszą tyle ile biorę jakiś cholerny antybiotyk czy aspirynę.
Czyli kopyr za słabo się "konserwujesz" jeśli masz przerwy ze względu na zażywanie specyfików wysoce nie polecanych, acz od czasu do czasu potrzebnych
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Czyli kopyr za słabo się "konserwujesz" jeśli masz przerwy ze względu na zażywanie specyfików wysoce nie polecanych, acz od czasu do czasu potrzebnych
Nie no staram się, ale ubiegły rok był słaby pod tym względem. Pierwszy raz od lat brałem antybiotyk, no i pod koniec roku też mnie jakaś infekcja dopadła.
Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
We wrześniu 2017 roku rozpoczęła się produkcja w browarze Moravia położonym w dzielnicy Brna-Medlánky. Wejście do browaru znajduje się bezpośrednio z ulicy Kytnerovej.
Od samego początku produkcji browar miał jeden jasny cel - warzenie doskonałych, ciekawych piw dolnej fermentacji,...
Bellheimer Lord - premium pils, robiny jest przez Park & Bellheimer AG.
alc. :4,9% ; e17Fl.oz.
Ładna drobnoziarnista piana. Trawała.
Gaz w normie. Bardzo jasne to piwo. Ale to cieńkusz, więc można to wybaczyć. Słodkawe. Ot taki sobie, zupełnie wypijalny pilsik. Bez achów...
Niemcy od zawsze są kojarzone jako kraina piwem płynąca. Gigantyczna ilość browarów, wysoka jakość tychże trunków oraz rozmaite gatunki charakteryzują ten kraj. Ale jak to było 20 lat temu w Niemczech wschodznich? Dlatego mam pytanie zwłaszcza do pamiętających te czasy (oraz te smaki)...
Comment