Ile wytrzymaliście bez piwa?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzysioz210
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.06
    • 52

    #316
    Ze wzgledu na prace miewam przerwy 4 do 6 tygodniowe i naprawde warto czekac bo pierwszy lyk po takiej przerwie to dopiero niebo w gebie.

    Comment

    • degas
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.03
      • 1

      #317
      wytrzymuję od W.Środy -jest ciężko-i chyba nigdy więcej

      Comment

      • Endrju
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.10
        • 20

        #318
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika degas
        wytrzymuję od W.Środy -jest ciężko-i chyba nigdy więcej
        Czyli nie pijesz już ponad rok, niezła przerwa. Chyba, że chodziło o Popielec, co znaczyłoby że nie pijesz od początku postu, w zeszłym roku też taką przerwę sobie zrobiłem, wytrzymałem spokojnie. Widać niższy poziom piwnego wtajemniczenia
        http://blog.endrjuu.cba.pl/

        Comment

        • Michaell
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 3

          #319
          Cztery lata temu bez piwa wytrzymałem 3 tygodnie (miałem zapalenie płuc).

          Ogólnie jestem tu nowy, witam wszystkich. Zainteresowałem się Waszym forum, bo dla mnie, piwosza, spożywającego po kilka piwek dwa - trzy razy w tygodniu, to co oferują dzisiejsze "fabryki piwa" to gruba pomyłka. Będę u Was szukał informacji na temat marek, które warto kupić. W tym momencie sączę Raciborskie Ciemne i jestem bardzo zadowolony.

          Wcześniej wypiłem Łomżę Wyborową Niepasteryzowaną, ale jednak to nie było to. W ogóle ostatnio odnoszę wrażenie, że przymiotnik "niepasteryzowane" jest używany, żeby wciskać coraz to gorsze gnioty klientom. Tak, według mnie, jest z Ciechanem i właśnie z Łomżą. Choć ta Łomża w buteleczkach typu "granat ręczny 0.33" z dość ascetyczną, jasnobrązową etykietą jest całkiem spoko.

          Kolejną bolączką piwoszy w naszym kraju jest sytuacja w knajpach. Tylko naprawdę nieliczne oferują coś innego niż "napoje piwopodobne" ze stajni KP i Calsberga. O ile niezwykle rzadkiego w lokalach Żywca Portera w zasadzie można pić i z kegu i z butelki, to już innych wytworów pseudobrowarów nie da się spożyć w żadnej postaci. Tak jak wspomniane już piwo "z kranika". Nie ma nic bardziej pożałowania godnego niż Lech Premium lany.

          Chciałem też powiedzieć, że mam sporą kolekcję fabrycznych etykiet piwa, które pewna osoba z mojej rodziny zebrała w 1997 roku na targach piwnych. Są tam takie rarytasy jak "Leżajsk Kosher" z autentycznym certyfikatem koszerności ; , Bira Meira - piwo koszerne z podpisem Menachema Joskowicza ("nadzór rabinacki do 31 grudnia 1994") z Browaru Zielona Góra, czy też Kmicic - Jasne Pełne z Browaru Nowa Sól. W wolnej chwili je kiedyś zeskanuję i pokażę Wam, o ile będziecie chcieli

          Pozdrawiam.

          Mówmy głośne "nie" dla przemysłowej produkcji piwa.

          Comment

          • Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6518

            #320
            Nie napisałeś skąd jesteś... ale możesz sprawdzić sobie w dziale sklepy z piwem i pewnie znajdziesz jakieś źródełko z prawdziwym piwem np z Czech...

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • bastion
              Ukraina, Równe, Hruszewskoho 77, Browarnia Na Hruszewskoho.
              bastion
              Ostatnim punktem piwnych peregrynacji po Równym, był browar restauracyjny Na Hruszewskoho. Nazwa łączy się z ulicą na której się znajduje. Jest to nieco na wschód od centrum miasta, bardzo blisko Stahlberga.
              To mały kompleks na który składa się piętrowy przeszklony barak z ogródkiem...
              2020-08-07, 21:10
            • malpitrzon
              Pilzner + mosaic
              malpitrzon
              Cześć,

              za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
              2018-08-11, 15:06
            • heckler
              Brno, Kytnerova 403/5, Pivovar Moravia
              heckler
              We wrześniu 2017 roku rozpoczęła się produkcja w browarze Moravia położonym w dzielnicy Brna-Medlánky. Wejście do browaru znajduje się bezpośrednio z ulicy Kytnerovej.
              Od samego początku produkcji browar miał jeden jasny cel - warzenie doskonałych, ciekawych piw dolnej fermentacji,...
              2017-12-12, 16:11
            • szczuka
              2003.07.02 - 2003.07.06 - Beersummer 2003 - Tallinn
              szczuka
              Czy ktoś z szanownych forumowiczów był kiedykolwiek na tej imprezie w Tallinnie? (www.ollesummer.ee) Jadę na urlop do Estonii i będę tam w czasie trwania tej pięciodniówki piwnej (02.07-06.07). Z galerii zdjęć wygląda to na gigantyczną imprezę. Macie jakieś rady lub podpowiedzi?
              2003-06-13, 12:05
            • paveuek
              Royal Unibrew, Royal Red
              paveuek
              Pełny delikatny owocowo-słodowy smak, piekny jasnowiśniowy kolor. Gigantyczna piana, która pozostała na dnia szklanki nawet po wypiciu piwa! Pycha. Bardzo delikatne w smaku, zniknęło tak szybko że nie zdążyłem zrobić zdjęcia Przypomina trochę Piasta Zimowego w jego najlepszych cechach,...
              2005-12-09, 22:28
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...