niecierpliwie czekam na oświecenie. Pozdrawiam uśmiechem. O smakach, odczuciu co piękne i jeszcze paru innych sprawach się nie dyskutuje.
Dyrektor browaru Fortuna, główny technolog Aleksander Stamm zwolniony przez prezesa
Collapse
X
-
O smakach nie, ale o wadach - tak. Fortuna MUSI warzyć bardzo dobre piwa, musi warzyć wybitne piwa.
Nie może być tak, że ktoś zaczyna opisywać, któregoś ze smoków i zaczyna od stwierdzenia, że piwo pachnie groszkiem gotowanym lub kukurydzą.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Drogi Jacyr'ze, zerknij na własne motto:"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson, a już masz odpowiedż!
a ja naprawdę chętnie dowiem sie czegoś o twojej produkcji.Comment
-
Drogi Jacyr'ze, zerknij na własne motto:"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson, a już masz odpowiedż!
a ja naprawdę chętnie dowiem sie czegoś o twojej produkcji.ja Ci też polecę cytatem "Jest super, jest super, więc o co Ci chodzi."
A o dokonaniach jacera możesz poczytać tutaj.Comment
-
Zdaje się, że temat wątku dotyczy zupełnie czego niż smak piw browaru Fortuna. Więc z łaski swojej proszę szanownych rozmówców aby skupili się na personalnych sprawach w Fortunie, a nie na tym czy piwo jest ulepkiem czy nie. Jednemu takie piwo może smakować, drugiemu nie, więc po co to wszytsko?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Szanowni Państwo, Miłośnicy Piwa,
Pragnę wyrazić swój szacunek dla Was za wiedzę dotyczącą tego wszystkiego, co związane jest z produkcją piwa, za dociekliwość i zainteresowanie losami polskich browarów.
Muszę jednak prosić o uszanowanie jakiejś odrobiny poufności w sprawach trudnych dla firm, z którymi dużo łatwiej uporać się bez kibiców szukających sensacji. Proszę za pośrednictwem tego forum Pana Darka Piechowskiego o powstrzymanie się od wypuszczania w świat "gorących tematów" i jednostronnych komentarzy, które nie służą dobremu wizerunkowi Spółki (nawet te, które obiektywnie można by uznać za prawdziwe, nie mówiąc już o sprawach, które postrzega Pan w swoisty sposób). Kłóci się to z deklaracjami wygłaszanymi również na tym forum, o "działaniach tylko dla dobra Spółki i wszystkich Wspólników".
Ufam, że problemy pojawiające się w każdej firmie zostaną rozwiązane i będziemy mogli wspólnie cieszyć się smakiem piw z Fortuny.
Licząc na zrozumienie, pozdrawiam wszystkich na BrowarBiz,
Krzysztof Małecki - Przewodniczący Rady Nadzorczej Browar FortunaComment
-
Tak mi się właśnie wydaje, że ta cała dyskusja nie przynosi nikomu pożytku, a szkodzi Fortunie.
Proponuję wszystkim wstrzymać się od dalszych komentarzy w tej sprawie - przynajmniej do czasu pojawienia się oficjalnych wiadomości w dziale prasówka...
Zdrowie wszystkich!Comment
-
witam.
Obecnie zapadły już wyroki sądowe, które przyczynią się do decydującego unormowania się sytuacji prawnej w firmie.
Pragnę poinformować, że zaistniałe problemy prawne oraz kadrowe wewnątrz firmy nie będą miały wpływu na jakość i ilość produkowanego przez firmę piwa.
Mając na uwadzę daleko idącą troskę o firmę, oraz dobro wszystkich współwłaścicieli, nigdy nie akceptowałem i nigdy nie będę akceptował bezprawnych działań, nastawionych na realizację osobistych, egoistycznych celów sprzecznych z interesem spółki.
Pozdrawiam wszystkich fanów piwa z Fortuny!
Dariusz Piechowski
Vice Prezes Zarządu Browaru Fortuna
(zgodnie z wyrokiem sądu okręgowego z dnia 10 września 2009 roku)Comment
-
Tak mi się właśnie wydaje, że ta cała dyskusja nie przynosi nikomu pożytku, a szkodzi Fortunie.
Proponuję wszystkim wstrzymać się od dalszych komentarzy w tej sprawie - przynajmniej do czasu pojawienia się oficjalnych wiadomości w dziale prasówka...
Zdrowie wszystkich!
Czy jeśli będziemy dyskutować o KP to im przyniesiemy szkodę ? Jeśli tak do koniecznie trzeba założyć nowy wątek i do dzieła .Mniej książków więcej piwaComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
W zapachu brzoskwinia, trochę cukru kandyzowanego, konia nie ma, może źrebię, konia-ku też brak, nuta dolna więcej brzoskwini, w smaku brzoskwinia również, ale herbata brzoskwiniowa, goryczka dość wysoka i taniczna. Takie piwo owocowe, beczki ani pół, dzikości ledwo co. a 21 zł jest. Never...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-02-14, 11:03 -
-
5,6% alk.
Dodatek kawy (Brazylia - Santos) - 0,1% - parzona na zimno
Aromat - dominuje kawa, są palone słody
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała z dłuższą koronką
Barwa - ciemny brąz, właściwie klarowna
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - początkowo...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Ekstrakt 21*, alko 9.0%.
Porter Bałtycki Bourbon Oak to edycja limitowana jednego z najlepszych porterów bałtyckich na świecie
– leżakowana z płatkami dębowymi z beczek po amerykańskiej whiskey.
Piana - trochę na początku potem z trzaskiem znika do zera.
Lacing...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-08-16, 18:33 -
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
48. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2018”
Piwa zgłoszone do Konkursu
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Birell Lager...-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Ekstrakt 21*, zawartość alko 9%.
Drewno Amburana z Boliwii. Jak doczytałem ta roślina daje efekt podobny do bóbu Tonka.
.
Piana - na początku przy nalewaniu potem szybko nic.
Lacing - nic.
Gaz - mini.
Barwa - pod mocne światło rubin czerwony.
...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment