Być może coś w tym jest. Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o nowych piwach Sulimaru. Miał to być koźlak, ciemna pszenica i pszenica grejpfrutowa. O stoucie nie było mowy, ale może rozmówca był nie do końca zorientowany
Czekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius Miętowy
Ciekawe jak by im wyszło piwko Dunkel Weizen bo pszeniczniak grejpfrutowy a'la Schöfferhofer to chyba bardziej dla kobiet propozycja ale Stout byłby ciekawy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Czekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius Miętowy
Żadne z nich mi nie smakowało. Ejl miał piołunową, niesmaczną goryczkę. Zawiercie bursztynowe jest o wiele lepsze. Ciekawe czy stout też będzie słabszy niż Zawiercie
A mnie właśnie Ale Ale od jakiegoś czasu bardzo dobrze wchodził jako taki ale weizen. Choć faktycznie goryczka nie była może z tych subtelnych i wielowymiarowych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Oprócz tego na wspomnianej stronie są projekty marek Kronberg , Eisenberg ...
Cieniutkie te projekty. Ety bezpłciowe, klasyczne nonejmy stylizowane na "a'la jakieś zachodnie piwo". Przypominają mi tanie francuskie dolnopółkowce takie w buteleczkach 250 ml sprzedawane w wielkich kartonach po 20 sztuk za jakąś śmieszną cenę o mizernej 3-4 procentowej zawartości alkoholu.
Ostatnia Misstic orginalna, ciekawa jednak nazwa producenta wstydliwie ukryta, widać że browar sam wstydzi się i woli sprzedawać produkt anonimowo.
Karton do stouta może i ładny choć mi bardziej pasuje do jakiegoś lagera czy innego jasnego piwa.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Widziałem właśnie nowe etykiety z Piotrkowa na allegro. Faktycznie bęzie grejfrutowa pszenica, ciemna pszenica, jakieś piwo 3-słodowe, miodowe i koźlak. Ten ostatni wreszcie o ekstrakcie 16,5%, na kontrze wyczytałem że z dodatkiem słodu pszenicznego (on jest adekwatny dla stylu?) a na ecie głownej info że to będzie "piwo jasne" więć chyba helles bock się szykuje.
Ładne etykietki - widać, że browar będzie rozwijał równolegle dwie marki: Cornelius i nową - Trybunał. Jest jeden widoczny postęp - żadne z nowych piw nie ma głupawej nazwy w stylu Biołupa-greenera
Mnie też się grafika podoba, jest wspólny motyw i ciekawa kolorystyka. Cieszy mnie szczególnie ciemna pszenica bo jak na poslkie warunki to styl awangardowy. Szkoda tylko że chyba browar nie zdecyduje się na dunkel bocka...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Mnie też się grafika podoba, jest wspólny motyw i ciekawa kolorystyka. Cieszy mnie szczególnie ciemna pszenica bo jak na poslkie warunki to styl awangardowy. Szkoda tylko że chyba browar nie zdecyduje się na dunkel bocka...
Przecież na kontrze jest mowa o "rubinowym" kolorze, no to moim zdaniem spokojnie się łapie.
Czy ten porter, którego etykieta jest na Allegro będzie innym piwem niż obecny Baltic Porter? Pytam, bo ma minimalnie niższą zaw. alkoholu i brak cukru w składzie (a o ile dobrze pamiętam obecny ma).
Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment