Co prawda nie wiem co kuriozalnego jest w posiadaniu działu kontroli jakości, ale pewnie się nie znam. A co do firemek to napiszę nazwy produktów: Mazowieckie, Ciechan Wyborny, Magnus, Warmiak
Kwaśne piwa z Konstancina
Collapse
X
-
Wszystkie te piwa zdarzyło mi się kiedyś wylać. W przypadku Warmiaka i Magnusa był to pojedynczy przypadek, bo nigdy więcej ich nie kupiłem. Natomiast w przypadku Ciechana było to kilka razy we wrześniu 2009 oraz styczeń 2010.Comment
-
To zadziwiające wiadomości. Warmiak trefny nigdy mi się nie trafił. Ciechan miewał bardziej wodnite warki ale żyby trzeba go było wylać - nigdy.
To są wszystko piwa niepasteryzowane. To że trafił Ci się egzemplarz mętny/kwaśny to nie znaczy że winien musiał być browar; uchybień mógł dopuścić się hurtownik/sklepikarz.Comment
-
-
Spora szansa, że tak właśnie było. Nawet właściciele sklepów nastawionych na piwa spoza koncernów mają na sumieniu poważne uchybienia w temacie przechowywania piw. Dziś spożyłem interesujące piwo litewskie, na etykiecie producent napisał że temperatura przechowywania powinna zawierać się w przedziale 2-7 stopni, czyli zdecydowanie w lodówce. A stało spokojnie na półce, w temperaturze pokojowej.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Napisać na etykiecie to można wszystko. Papier jest cierpliwy, wszystko zniesie.Comment
-
Jak dla mnie to sprawa z Konstancinem jest zastanawiająca, a konkluzje nie są przyjemne.
- Browar leci w... kulki i pcha do sklepów piwo ewidentnie zepsute. Dymanie konsumentów podręcznikowe.
- Cała masa uświadomionych konsumentów biadoli na jakimś forum i... nic. Jakoś nie zauważyłem, że ktokolwiek spróbował skontaktować się z browarem w tej sprawie, poprosić o wyjaśnienia choćby?
Sprawa browaru została już przewałkowana na lewo i na prawo, pozostaje kwestia bicia piany na forum. P. Marek Jakubiak jest jednym z niewielu wysoko postawionych przedstawicieli browarów (a może jedynym?), który tu zagląda. Liczenie na to, że ktoś z Konstancina (kto to miałby być, p. Sawoniaka - kierownik marketingu?) zajrzy na forum i się przejmie tym, co jest tu wypisywane, zakrawa na... nie wiem jak to nazwać, samouwielbienie?
Myślę, że w związku z rozpoczynającym się rokiem 2011 każdy z forumowych pieniaczy mógłby podjąć zobowiązanie, że zgłosi zepsutą i wadliwą partię browarowi, jeżeli nie telefonicznie, to chociaż mailem. Browary mają swoje strony w internecie, publikują dane kontaktowe - wysiłek niewielki, a zyskiem dobro wspólne.
Celowo pomijam kwestię składania reklamacji u sprzedawcy, bo to jest omawiane w wątku obok.Comment
-
Sam sie sobie dziwię, że tak kur...czowo trzymam się wątku głównego.
Wczoraj dalszy ciąg testów na żywym (średnio, wróciłem od dentysty...) organizmie - konstancińskie Jasny Pełny i Bardzo Mocny.
Jasny Pełny zupełnie OK, może nie był tak smaczny, jak kiedyś, ale żadnych istotnych mankamentów nie zauważyłem.
Bardzo Mocny natomiast bardzo mocno "walił botwinką", niestety...Żadne z tych piw nie było jednak kwaśne.
Na marginesie dodam, że JP miał etykietę z "większego" wykrojnika i innego kształtu krawatkę, co wg. Coopera sugeruje GAB-a...Comment
-
A ja myślę, że zaprzestanie kupowania piwa, które Cię/mnie rozczarowało jest najlepszym, konsumenckim sprzeciwem. Ja postanowiłem nie dawać szans piwom złym. Zarówno zepsutym jak konstancińskie Lekkie czy Jasne Pełne, jak i słabym, rozwodnionym i bezsmakowym jak Ciechan Wyborne.
Nic tak nie zmusza do myślenia jak mniej złotówek w portfelu.Comment
-
A ja myślę, że zaprzestanie kupowania piwa, które Cię/mnie rozczarowało jest najlepszym, konsumenckim sprzeciwem. Ja postanowiłem nie dawać szans piwom złym. Zarówno zepsutym jak konstancińskie Lekkie czy Jasne Pełne, jak i słabym, rozwodnionym i bezsmakowym jak Ciechan Wyborne.
-
-
Moment, moment. To państwo finansuje Konstancin? A może maja bogatego wujka z jueseja? Nie ma kasy z sprzedaży, to z czego ma być?Comment
-
Dlatego uważam, że cichy sprzeciw w tej sytuacji nie ma sensu. No chyba, że komuś po prostu nie zależy.Comment
-
Pracuje w handlu i wiesz: "vox populi vox dei". Klient chce, klient ma. Chce gówno to ma gówno. Smacznego.Comment