Witam. Z góry przepraszam, że aż tyle w tym poście pisania rzeczy Dla was pewnie oczywistych, ale chciałbym krok po kroku opisać to ważenie, bo może znajdziecie gdzieś błąd i wytkniecie, dzięki czemu uniknę przykrych rozczarowań w przyszłości.
13 czerwca ( sama data już powinna...
Najnowszy browar restauracyjny w Ostravě powstał w budynku znanego od wielu lat klubu Rock And Roll Garage. Dojazd pod same drzwi zapewnia tramwaj linii 4, z którego wysiadamy na pętli Martinov. Na dachu sporego kompleksu dawnych garaży wita nas wielki neon Radegasta, a nad wejściem stara škoda...
Piszę w piwie ogólnie bo nie wszyscy zaglądają na kolekcjonerstwo a prośba też chyba nie jest typowa.
Postanowiłem zbierać (mam już kilka) zdjęcia polskich Barów Piwnych, Pijalni Piwa, Kiosków Piwnych Polski powojennej. Ogromna prośba, jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami to proszę...
Mieszkam w Zawierciu od roku i niestety pod względem wyboru piwa w sklepach jest tu koncernowa nędza i rozpacz, jedynie produkty lokalnego browaru trafiają się w części sklepów. Jedyny znany mi jaśniejszy punkt, to Intermarche, który w końcu postanowiłem opisać. Na dzień dzisiejszy w ofercie...
PIANA: istna tragedia i rozpacz. Więcej jej można wygenerować polewając sok jabłkowy. Znika praktycznie zaraz po nalaniu, nie udało się jej wychwycić nawet na zdjęciu. Porażka niczym Matiz na gaz. Więkość tutejszych ajp ma lepszą, trwalszą a przypomnę iż jest to tym razem lager
Comment