Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qlpin
Wyświetlenie odpowiedzi
Jakich pszeniczniaków warto spróbować?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziOj akurat tej pszenicy bym w tym wątku nie wymianiał. Jak już z Czech coś polecać to Primator weizen i analogiczna pozycja od Herolda.
To może jeszcze z ciekawostek jakiś Rauchweizen, może Schlenkerla?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziA to zależy, piłem raz z beczki i był rewelacyjny. Innym razem z butelki dość paskudny. To chyba nie jest szczególnie równe piwo...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziTo może jeszcze z ciekawostek jakiś Rauchweizen, może Schlenkerla?
Comment
-
-
Bardzo Wam dziękuję za tyle propozycji! Jak widać Niemiaszki królują
A czy w Czechach jest coś naprawdę godnego uwagi w tym temacie? Koleżanka wraca z Pragi do Polski i pyta, czy coś mi przywieźć. Primatora już piłem - rzeczywiście smaczny bardzo! Zawsze miałem ochotę spróbować czegoś z Kocoura (niekoniecznie pszenicznego), ale nie wiem, co jest ich "flagowym" hitem. Samuraj? Náhradník? Oprócz pszeniczniaków bardzo lubię właśnie takie piwa z mocną goryczką, typu Atak Chmielu, Rowing Jack czy Shark z Widawy (IPA, AIPA).
Comment
-
-
Kubik i Quaterback od Kocoura powinny być w takim razie na miejscu. No i piwa Matuski polecam: Raptor, Zlata i Cerna Raketa. A najlepiej to wejść w internetową ofertę butelkowych piw ze sklepiku przy Zlych casach i powybierać co ciekawsze pozycje, nie tylko spośród czeskich browarów.
Comment
-
-
Jeszcze mi się przypomniało jedno piwo Hösl Whiskey-Weisse, ciekawe bo warzone ze słodem do whiskey w zasypie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziKubik i Quaterback od Kocoura powinny być w takim razie na miejscu.
Comment
-
-
No moim zdaniem są ciekawsze, ale Samurajowi też nic nie brakuje Warty odnotowania jest też Saurus (doppelbock z amerykańskimi chmielami), stout oraz V3 Rauchbier. Nie piłem jeszcze piw z Pivovarskego Dvoru Chyne, ale podobno też są bardzo dobre.
Sumecek z tego co wiem wypadł z oferty na skutek niedostatku na rynku amerykańskich odmian chmielu.
Comment
-
-
Comment