Co to jest "polski Paulaner"?
Collapse
X
-
Co to jest "polski Paulaner"?
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Tagi: brak -
-
Comment
-
Paulaner z polskich półek sklepowych nie wiem skąd jest,ale bawarski piję od 1995 roku(!!) i różnicę wyczuję.Postaw Paulanera kupionego w Polsce w Kauflandzie z polskimi napisami i obok bawarskiego i wyczujesz różnicę.To podobnie jak z proszkami do prania.Comment
-
Paulaner z polskich półek sklepowych nie wiem skąd jest
Proszki są pakowane czy tam robione na licencji w PL, Paulaner nawet nie ejst tutaj rozlewany, przyjeżdza prosto z reichu.Last edited by pioterb4; 2012-09-20, 15:56.Comment
-
Paulaner z polskich półek sklepowych nie wiem skąd jest,ale bawarski piję od 1995 roku(!!) i różnicę wyczuję.Postaw Paulanera kupionego w Polsce w Kauflandzie z polskimi napisami i obok bawarskiego i wyczujesz różnicę.To podobnie jak z proszkami do prania.Comment
-
Paulaner z Kauflandu czy z Lidla(cena 3.99!) też jest dobry.Mi chodzi o Ciechana,który o dziwo jeszcze bardziej mi smakuje.A przy okazji w Polsce jest dostępny Franziskaner Kristallklar.I tu jestem zawiedziony.Z klarownych weizenów polecam oczywiście Paulanera(niebieskiego}.Oczywiście pozostałe Franziskanery to klasa światowa.Comment
-
Comment
-
Zgadzam się, ale ich dunkel chyba każdemu smakuje.Dużo jest w Niemczech też małych browarów z dobrymi pszenicami ale niedostępnymi w Polsce.Natomiast u nas lubię sobie wypić litewskie Svyturys.Na co dzień piję sobie Ciechana.Comment
-
Co do analogii Paulanera i proszków nie byłbym aż tak sceptyczny - zwłaszcza wiedząc, że piwo sprowadza globalny koncern. Nawet jeżeli jest warzony w Bawarii, to nie ma pewności, że jedna z warek idzie na rynek lokalny, a kolejna na export - to tylko moje przypuszczenia, na przykładzie nie tylko chemii gospodarczej, ale też choćby czekolady.
A co do tematu: czekam z niecierpliwością!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Jest z Bawarii z browaru Paulanera w Monachium, tego który tak Ci smakuje. Kupujesz piwo w Niemczech i jest smaczne, a potem idziesz do marketuw Polsce i kupujesz dokłądnie to samo piwo, tylko, ze pzrewiezione w ciężarówkach przez granicę i już jest gorsze. To się nazywa placebo, wierzysz w coś tylko dlatego, ze na kotrze zobaczyłeś polski napis.
Proszki są pakowane czy tam robione na licencji w PL, Paulaner nawet nie ejst tutaj rozlewany, przyjeżdza prosto z reichu.trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...Comment
-
Co do analogii Paulanera i proszków nie byłbym aż tak sceptyczny - zwłaszcza wiedząc, że piwo sprowadza globalny koncern. Nawet jeżeli jest warzony w Bawarii, to nie ma pewności, że jedna z warek idzie na rynek lokalny, a kolejna na export - to tylko moje przypuszczenia, na przykładzie nie tylko chemii gospodarczej, ale też choćby czekolady.
Co do Paulanera i każdego innego browaru na świecie - jasne, że jedna warka może odbiegać od innych, ale najmniejsze odchylenia od standardu zapewniają koncernowe procedury. I to nie tyle "SAMO ZUO", co "WIELKA NUDA"...Comment
-
Paulaner niby należy do Heinekena ale nie do końca. Paulaner poprzez spółki zalezne ma decydujący głos i Heineken może im naskoczyć. Tak nam to wyjaśnił Martin Zuber, główny piwowar. Pisanie, że niby warzą inne warki na dziki wschód to już odlot.
Niby co miałoby się zmienić? Mniej słodu pszenicznego, stare drożdze czy stary chmiel? Może ekstrakt niższy?Last edited by jacer; 2012-09-21, 09:16.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Paulaner dla Polski nie jest wysyłany na zasadzie "Hans weź jakąś paletę i przeklej etykiety". Ma co najmnije inne opakowania (lany jest w inne butelki niż te dla Niemiec). Co do zawartości nie można wykluczyć, że jest to piwo z produktów gorszej jakości... wróć! z "produktów jakościowo bardziej odpowiadających potrzebom i gustom konsumentów z kraju dla którego przeznaczony jest produkt". (tak wytłumaczył Kruger dlaczego do kawy Jakobs robionej na rynek Polski używa się ziaren niższej klasy).
Oczywiście nie ma też podstaw by twierdzić, że w butelkach eksportowych jest inne piwo, ale kategoryczne wykluczanie takiego faktu mija się z dotychczasowym doświadczeniem z niemieckim eksportem trafiającym na nasz rynek.--------------------
--------------------
"Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "Comment
Comment