Uboga oferta piwna w pubach Trójmiasta

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Vortex
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 153

asortyment na kranach zachęcający, całkiem spora przestrzeń, trochę mała ilość toalet jak na liczbę osób która może się pomieścić.

Comment

• Łapa
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.12
      • 314

W Lofcie przybyło trochę kranów.
      Dziś wieczorem lane były:
      1. Primátor - Premium,
      2. Primátor - Weizen,
      3. Primátor - IPA
      4. Specjal,
      5. Radniční - Vánoční,
      6. Reden - Milkołak,
      7. Alibi - Cydr jabłkowy,
      8. Sucho.

Comment

• Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

Fajnie że przybyło kranów.
        Szkoda że tak mało rzemiosła na tych kranach.
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13961

A ja powiem, że bardzo dobrze. Od rzemiosła są inni.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

Każdy ma swoje zdanie.
            Ps. A gdzie w Gdańsku jest tak dużo rzemiosła ?

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13961

No jak gdzie? 3 lokale by się znalazły.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Łapa
                • 2007.12
                • 314

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                Każdy ma swoje zdanie.
                Ps. A gdzie w Gdańsku jest tak dużo rzemiosła ?
                W centrum Gdańska jest rzeczywiście lipa z dobrym piwem. Lipa to mało powiedziane. I nie chodzi mi tylko o browary rzemieślnicze, ale też o napicie się z beczki Ciechana, Raciborskiego i wielu innych piw. Nie wspomnę tu o trunkach belgijskich na przykład. Pendragon ma rację. Dobrze, że Loft nie idzie w ślady Lawendowej. Knajpy, gdzie jest mniej więcej stała oferta całkiem niezłych napojów też są potrzebne. Idąc tam mam dużą pewność, że trafię na pszenicznego albo jasnego Primatora. W Lawendowej albo Pułapce nigdy nie wiem co będzie na kranie.

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10867

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa Wyświetlenie odpowiedzi
                  W centrum Gdańska jest rzeczywiście lipa z dobrym piwem. Lipa to mało powiedziane. (...).
                  Pewnie! Na całe szczęście są inne dzielnice Gdańska (o Gdyni już nie wspomnę), gdzie dobre piwo leje się strumieniami.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Antylop
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.10
                    • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    No jak gdzie? 3 lokale by się znalazły.
                    3 lokale na tak duże miasto to dużo ?
                    To bardzo mało.

Comment

• canigggia
                      • 2009.10
                      • 451

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa Wyświetlenie odpowiedzi
                      W centrum Gdańska jest rzeczywiście lipa z dobrym piwem. Lipa to mało powiedziane. I nie chodzi mi tylko o browary rzemieślnicze, ale też o napicie się z beczki Ciechana, Raciborskiego i wielu innych piw. Nie wspomnę tu o trunkach belgijskich na przykład. Pendragon ma rację. Dobrze, że Loft nie idzie w ślady Lawendowej. Knajpy, gdzie jest mniej więcej stała oferta całkiem niezłych napojów też są potrzebne. Idąc tam mam dużą pewność, że trafię na pszenicznego albo jasnego Primatora. W Lawendowej albo Pułapce nigdy nie wiem co będzie na kranie.
                      Z Ciechanem beczkowym to ogólnie w całej Polsce, poza wyjątkami jest problem. To nie wina Lawendowej, Lamusa, Pułapki, czy Degu. Raciborskie z beczki nie widziałem już dawno nigdzie. Jeśli komuś za dużo rzemieślników i ma dość, to polecam laną Łomżę w Degu. Jak to mówił Kargul do Pawlaka: 'Pretensje do garbatego, że ma dzieci proste!'.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez canigggia; 2014-12-19, 13:20.
                      Browarnik Tomek
                      TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13961

To bardzo mało.
                        Nie pisałem, że jest dużo lokali z rzemiosłem, tylko że w tych 3 pubach jest dużo rzemiosła.
                        Przy dość mizernej ilości miejsc z piwem wolę mieć większą różnorodność, niż monopol drogich i często wadliwych rzemieślników.
                        Dlatego taki zestaw w Lofcie jaki jest teraz mi pasuje.
                        Jedyny zarzut jaki mam to taki, że mogliby aż tak bardzo nie przywiązywać się do Primatora, czy też generalnie oferty jednej hurtowni, której nazwy nigdy nie pamiętam (strona butelkowe.pl)
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-12-19, 13:50.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10867

To bardzo mało.
                          Pamiętasz jak było 15 lat temu? Nie? No dobra, a 10--5 lat temu. Też nie? No to faktycznie, w takim razie, w Gdańsku jest kicha
                          Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2014-12-19, 14:46.
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Antylop
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1415

Co mnie obchodzi co było ileś tam lat temu? Wtedy wszyscy pili Tyskie...
                            Teraz mamy rok 2014 i trzeba żyć dniem dzisiejszym a nie przeszłością! (przeszłością to żyje PiS ale oni są oderwani od rzeczywistości)
                            3 lokale w tak dużym mieście to kicha (chyba wszystkie na jednej ulicy)
                            Porównajmy się z Krakowem lub Wrocławiem (że o Warszawie nie wspomnę...) Wypadamy blado
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Antylop; 2014-12-19, 18:34.

Comment

• Antylop
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.10
                              • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Pamiętasz jak było 15 lat temu? Nie? No dobra, a 10--5 lat temu. Też nie? No to faktycznie, w takim razie, w Gdańsku jest kicha
                              Co mnie obchodzi co było ileś tam lat temu? Wtedy wszyscy pili Tyskie...
                              Teraz mamy rok 2014 i trzeba żyć dniem dzisiejszym a nie przeszłością! (przeszłością to żyje PiS ale oni są oderwani od rzeczywistości)
                              3 lokale w tak dużym mieście to kicha (chyba wszystkie na jednej ulicy)
                              Porównajmy się z Krakowem lub Wrocławiem (że o Warszawie nie wspomnę...) Wypadamy blado

Comment

• Antylop
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.10
                                • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie pisałem, że jest dużo lokali z rzemiosłem, tylko że w tych 3 pubach jest dużo rzemiosła.
                                Przy dość mizernej ilości miejsc z piwem wolę mieć większą różnorodność, niż monopol drogich i często wadliwych rzemieślników.
                                Dlatego taki zestaw w Lofcie jaki jest teraz mi pasuje.
                                Jedyny zarzut jaki mam to taki, że mogliby aż tak bardzo nie przywiązywać się do Primatora, czy też generalnie oferty jednej hurtowni, której nazwy nigdy nie pamiętam (strona butelkowe.pl)
                                A widzisz, mi smakują ci często wadliwi rzemieślnicy Każdy ma inne preferencje.
                                A Primator z kolei mi nie smakuje.

Comment

Przetwarzanie...
                                X