Rozmieszczenie urządzeń browarniczych w minibrowarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Rozmieszczenie urządzeń browarniczych w minibrowarze

Mam do zrobienia mały projekt do szkoły (dokładnie chodzi o wprowadzenie EMAS do małego sredniego przedsiębiorstwa) i za cel obrałem sobie browar restauracyjny. Z pewnych przyczyn nie mam jak poprzeć się konkretnym przykładem stąd muszę trochę walić ściemę.
    Sprzęt, jaki powinien się znaleźć na wyposażeniu mniej więcej wiem, pozostaje tylko problem z jego rozmieszczeniem. Muszę na potrzeby projektu stworzyć dwie mapki:

1) lokalizacja budynku i jego najbliższego otoczenia (tutaj na luzie coś wymyślę),
    2) plan obiektu z zaznaczeniem wszystkich pomieszczeń i urządzeń stałych, które tam pracują.
    No i tutaj właśnie mam prośbę do forumowiczów, czy ktoś orientuje się co o gdzie ma być posadowione? Mam tu na myśli kadź warzelną, filtracyjną, zbiornik/-i do leżakowania, po drodze pewnie i jakaś chłodnica się znajdzie. Nie pytam o to co w jakiej kolejności ma się znajdować, ale o to, czy wszystkie te urządzneia mogą być w jednym pomieszczeniu (sanepid się kłania)? Może kilka mniejszych? Jak rozlokować sprzęt? Do teog oczywiście dochodzi sala dla gości, etc.

Podsumowując - muszę wykonać mapkę (szkic, od ręki) przedstawiającą rzut obiektu i zaznaczyć na niej w/w sprzęt.

W miarę możliwości proszę o pomoc. Może jakaś propozycja szkicu?

Z góry dzięki
    Bartek.
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Obejrzyj sobie wycieczkę po browarze Artezan i już będziesz wiedział co i jak umieścić

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

To jest pierwsza część. Resztę sobie odnajdziesz.
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• wasyll
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 1823

Dzięki wielkie za link, dokładnie o coś takiego mi chodziło
      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Przetwarzanie...
      X