Masz oczywiście rację, mam tylko nadzieję że wszystko w przypadku Browaru Zarzecze pójdzie w jak najlepszą stronę, zarówno w przypadku piwa jak i przekazu. Proponuję na początek ich działalności otoczyć to przedsięwzięcie życzliwością a rozliczyć z efektów. Może ani się obejrzymy a będziemy sączyli ich piwa podczas Birofilii 2013 i wtedy pogadamy o konkretach.
Browar Zarzecze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Zarzecze Wyświetlenie odpowiedziZ urzędami jest tak jak na forum: wiele osób pomaga i jest przychylna, a kilka...
Nie zauważyłem w tym wątku osób nieprzychylnych przedsięwzięciu. Nowych browarów chcą tu chyba wszyscy, uwagi dotyczyły czego innego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA kilka zgłasza wątpliwości co do używanego przez was języka? No, no, to urzędy weszły na wyższy poziom kompleksowego utrudniania życia przedsiębiorcom.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Cześć.
zupełnir offtopic poza tematem:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bosonogi Wyświetlenie odpowiedzibielok czepiasz się i tyle.Nie jesteś w tym osamotniony.To typowa polska przywara.
"Pracownia smaku" to wg mnie bardzo fajne określenie.Nie wymiękaj.Zbuduj browar i stwórz własny p.r.Może będziesz miał przychylniejsze posty.Chyba,że tylko odreagowujesz własne niepowodzenia.Obym się mylił.
I bardzo Cie proszę daruj sobie psychoanalizę mojej osoby.
Śmieszą mnie słowa: pracownia smaku i tyle. Ja wiem że słowo pracownia oznacza także zakład rzemieślniczy/produkcyjny, ale nie wierze że będą tam produkować smak. Będą tam produkować piwo które jest tylko i wyłącznie produktem który trzeba sprzedać. Więc wszelakie górnolotne teksty mnie osłabiają.
Oczywiście życzę powodzenia w inwestycjiLast edited by bielok; 2012-11-20, 20:12.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Nie nadwyrężajcie mojej cierpliwości, proszę wrócić do tematu.Last edited by ART; 2012-11-20, 20:17.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Cześć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziTo nie chodzisz w ogóle do sklepów? Wszystko hodujesz i uprawiasz sam w domu?
Natomiast bardzo mnie interesuje wzmianka o włąsnej wodzie, czy browar Zarzecze prócz studni głębinowej będzie miał jakąś stację do uzdatniania wody?Last edited by bielok; 2012-11-20, 20:19.anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Badania wody które zrobiliśmy wskazują że nie ma takiej potrzeby.
Woda jest stosunkowo miękka, zawiera mało związków mineralnych jest czysta i wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych.
Chcemy jeszcze raz wykonać badania w marcu i jeżeli parametry wody będą równie dobre wtedy poprzestaniemy tylko na stacji filtrów.
Nie widzimy sensu w polepszaniu sztucznie czegoś co jest dobre.
Comment
-
-
Czy w stosownym czasie pomyślicie również o kolekcjonerach? Że będą ety to oczywiste, ale czy planujecie też inne birofilia (jak dla mnie przede wszystkim szkło )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Zarzecze Wyświetlenie odpowiedziBadania wody które zrobiliśmy wskazują że nie ma takiej potrzeby.
Woda jest stosunkowo miękka, zawiera mało związków mineralnych
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
O zabiegach słyszałem, ale co tam się sypie dokładnie to się nie znam, gdyż mam sytuację odwrotną.
Jak już tak się dopytujesz, to bądź dobrym wujem i powiedz co mogę w warunkach domowych zrobić, by przemienić swoją kranową wodę twardą w miękką? Nie licząc wstępnego gotowania.Last edited by Pendragon; 2012-11-20, 22:17.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi... co mogę w warunkach domowych zrobić, by przemienić swoją kranową wodę twardą w miękką?...
- dolać wody zdeminaralizowanej lub destylowanej.
Comment
-
Comment