Browar Zarzecze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beerkeeper
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.11
    • 100

    #31
    Masz oczywiście rację, mam tylko nadzieję że wszystko w przypadku Browaru Zarzecze pójdzie w jak najlepszą stronę, zarówno w przypadku piwa jak i przekazu. Proponuję na początek ich działalności otoczyć to przedsięwzięcie życzliwością a rozliczyć z efektów. Może ani się obejrzymy a będziemy sączyli ich piwa podczas Birofilii 2013 i wtedy pogadamy o konkretach.
    Last edited by beerkeeper; 2012-11-20, 18:45.
    Nealkoholicke pivo je jako porno v radiu :)

    Comment

    • żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Zarzecze Wyświetlenie odpowiedzi
      Z urzędami jest tak jak na forum: wiele osób pomaga i jest przychylna, a kilka...
      A kilka zgłasza wątpliwości co do używanego przez was języka? No, no, to urzędy weszły na wyższy poziom kompleksowego utrudniania życia przedsiębiorcom.

      Nie zauważyłem w tym wątku osób nieprzychylnych przedsięwzięciu. Nowych browarów chcą tu chyba wszyscy, uwagi dotyczyły czego innego.

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        A kilka zgłasza wątpliwości co do używanego przez was języka? No, no, to urzędy weszły na wyższy poziom kompleksowego utrudniania życia przedsiębiorcom.
        U mnie już weszli. Czytają techniczne opisy w projektach i kwestionują użyte tam słownictwo najczęściej techniczne.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • bielok
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.10
          • 338

          #34
          Cześć.

          zupełnir offtopic poza tematem:
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bosonogi Wyświetlenie odpowiedzi
          bielok czepiasz się i tyle.Nie jesteś w tym osamotniony.To typowa polska przywara.
          "Pracownia smaku" to wg mnie bardzo fajne określenie.Nie wymiękaj.Zbuduj browar i stwórz własny p.r.Może będziesz miał przychylniejsze posty.Chyba,że tylko odreagowujesz własne niepowodzenia.Obym się mylił.
          W nosie mam budowanie browaru, konkursy piwowarskie, PSPD, na dzień dzisiejszy mam w nosie także wszelakie piwa z browarów restauracyjnych, rzemieślniczych, wszystkie ich wizje, misie i cele. Celem takiego przedsięwzięcia jest przede wszystkim zarobek. Dlatego przestałęm chodzic do miejsc gdzie się piwo kupuje.
          I bardzo Cie proszę daruj sobie psychoanalizę mojej osoby.
          Śmieszą mnie słowa: pracownia smaku i tyle. Ja wiem że słowo pracownia oznacza także zakład rzemieślniczy/produkcyjny, ale nie wierze że będą tam produkować smak. Będą tam produkować piwo które jest tylko i wyłącznie produktem który trzeba sprzedać. Więc wszelakie górnolotne teksty mnie osłabiają.


          Oczywiście życzę powodzenia w inwestycji
          Last edited by bielok; 2012-11-20, 20:12.
          anioły śmierdzą potem
          żrą kiełbasę
          mają w dupie żywych

          Comment

          • pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

            #35
            Dlatego przestałęm chodzic do miejsc gdzie się piwo kupuje.
            To nie chodzisz w ogóle do sklepów? Wszystko hodujesz i uprawiasz sam w domu?

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23929

              #36
              Nie nadwyrężajcie mojej cierpliwości, proszę wrócić do tematu.
              Last edited by ART; 2012-11-20, 20:17.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • bielok
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.10
                • 338

                #37
                Cześć.

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                To nie chodzisz w ogóle do sklepów? Wszystko hodujesz i uprawiasz sam w domu?
                hymmmm przepraszam za nieścisłe wyrażenie, chciałem jakimś wybiegiem ominąć szczegóły wypowiedzi, zdanie powinno brzmieć tak: dlatego do PZ zacząłem chodzić tylko na kawę i zakąski.

                Natomiast bardzo mnie interesuje wzmianka o włąsnej wodzie, czy browar Zarzecze prócz studni głębinowej będzie miał jakąś stację do uzdatniania wody?
                Last edited by bielok; 2012-11-20, 20:19.
                anioły śmierdzą potem
                żrą kiełbasę
                mają w dupie żywych

                Comment

                • Browar_Zarzecze
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.11
                  • 4

                  #38
                  Badania wody które zrobiliśmy wskazują że nie ma takiej potrzeby.
                  Woda jest stosunkowo miękka, zawiera mało związków mineralnych jest czysta i wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych.

                  Chcemy jeszcze raz wykonać badania w marcu i jeżeli parametry wody będą równie dobre wtedy poprzestaniemy tylko na stacji filtrów.

                  Nie widzimy sensu w polepszaniu sztucznie czegoś co jest dobre.

                  Comment

                  • beerek62
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2010.04
                    • 1045

                    #39
                    Czy w stosownym czasie pomyślicie również o kolekcjonerach? Że będą ety to oczywiste, ale czy planujecie też inne birofilia (jak dla mnie przede wszystkim szkło )
                    Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                    Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Zarzecze Wyświetlenie odpowiedzi
                      Badania wody które zrobiliśmy wskazują że nie ma takiej potrzeby.
                      Woda jest stosunkowo miękka, zawiera mało związków mineralnych
                      Czyli pilsy będą dobre, ale zapomnijcie o stoutach itp.

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #41
                        A słyszałeś o takim nieskompikowanym technologicznie zabiegu, jak zmiana składu wody poprzez dosypanie odpowiedniej ilości właściwych soli?

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          #42
                          O zabiegach słyszałem, ale co tam się sypie dokładnie to się nie znam, gdyż mam sytuację odwrotną.
                          Jak już tak się dopytujesz, to bądź dobrym wujem i powiedz co mogę w warunkach domowych zrobić, by przemienić swoją kranową wodę twardą w miękką? Nie licząc wstępnego gotowania.
                          Last edited by Pendragon; 2012-11-20, 22:17.

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • emes
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 4275

                            #43
                            Tyle hałasu o browar, który jeszcze nie uwarzył żadnego piwa

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              ... co mogę w warunkach domowych zrobić, by przemienić swoją kranową wodę twardą w miękką?...
                              - zastosować odpowiedni filtr, lub
                              - dolać wody zdeminaralizowanej lub destylowanej.

                              Comment

                              • lucifuge
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2009.11
                                • 309

                                #45
                                Bezlitosna krytyka i ciągły offtop czyli esencja browar bizu :-) a ja mam pytanie kiedy wypijemy pierwsze piwo z nowego browaru?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X